Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Kruvaziyer turizmde İzmir için yeni fırsatlar var"

İzmir Ticaret Odası(İTO), İspanya’nın Berselona Kenti’nde düzenlenen Kruvaziyer Hatları Uluslararası Birliği 2014 Zirvesi ile (CLIA PORT&DESTINATION SUMMIT 2014) ve Seatrade Med Barcelona Fuarı’na katıldı. Fuar standında gazetecilere bilgi...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Kruvaziyer turizmde İzmir için yeni fırsatlar var"
İzmir Ticaret Odası(İTO), İspanya’nın Berselona Kenti’nde düzenlenen Kruvaziyer Hatları Uluslararası Birliği 2014 Zirvesi ile (CLIA PORT&DESTINATION SUMMIT 2014) ve Seatrade Med Barcelona Fuarı’na katıldı. Fuar standında gazetecilere bilgi veren İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Pek çok şirketin yetkilisi ile yaptığımız görüşmede şirketlerin Doğu Avrupa’daki limanlarda yaşanan sorunlar nedeniyle, yeni arayışlar içinde olduğunu gördük, bu da bize yeni fırsatlar sunuyor” dedi. Barselona’da İzmir’i kruvaziyer turizmde geliştirmek için çalıştıklarını belirten Demirtaş, “İzmir de, kurvaziyer yolcu sayı düşüşünden bahsediliyor, bazı yetkililer felaket tellallığı yapıyor. Yıllardır faydaları olmadı. Hiç olmazsa gölge etmesinler” dedi. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk de, şirketlerin minimum maliyet, maksimum müşteri memnuniyeti istediğini, limanların buna göre dizayn edilmesi gerektiğini söyledi.

SEKTÖRDE KARTLAR YENİDEN KARILIYOR

Fuarda Türkiye Kruvaziyer Platformu (Cruise Türkiye) Başkanı olarak sadece İzmir’i değil tüm Türkiye’yi pazarlamak için çalıştıklarını belirten Demirtaş, “Başta Çeşme Limanı olmak üzere ülkemizdeki 17 Liman ve 7 İskele’yi harita ve görselleri ile standımızda tanıttık, konuştuğumuz kruvaziyer şirketi yöneticilerine hepsi hakkında bilgi verdik. Standımızda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve sektörün duayen firması Tura Turizm’e de yer verdik” dedi. Demirtaş, “Sektörün en büyükleri başta olmak üzere kurvaziyer şirketi yöneticileri ile bugünü ve 2015- 2016 programlarını konuştuk Bazı şirketlerin, el değiştirmesi, limanların kurallarının değişmesi ve daha kamuoyu ile paylaşamayacağımız nedenlerle sektörde kartlar yeniden karılıyor” dedi.

"İZMİR LİMANI YENİ FIRSATLAR YAKALAYABİLİR "
Güney Avrupa’daki bazı önemli limanlarda yaşanan sorunlar nedeniyle büyük şirketlerin arayış içinde olduğunu belirten Demirtaş, “Bu nedenle İzmir limanı yeni fırsatlar yakalayabilir” dedi. Demirtaş, “İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndaki yeni dış hatlar terminalimiz ve SUNEXPRES ile diğer hava yolu şirketlerinin direkt İzmir çıkışlı Avrupa’ya çok sayıda uçuş yapması 2015 planlarımızda elimizi güçlendiriyor. İzmir’in HOMEPORT (biniş-iniş limanı) olması hayalimizi gerçeğe dönüştürmek için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. TAV ve İzmir Alsancak Liman İdaresi ile neler yapabileceğimizi kararlaştırıp şirketlere teklifimizi yapacağız” diye konuştu.

"BAZI YETKİLİLER HALA FELAKET TELLALIĞI YAPIYOR"
Barselona’daki zirve ve forumda Akdeniz’de sektörde genel düşüşün herkes tarafından kabul edildiğini belirten Demirtaş, “Sektördeki genel düşüşü tartıştık. Türkiye olarak sorun çözümüne katkı koyabileceğimizi anlattık, işbirliğimiz ile aşağıya doğu gidişi tersine döndürebileceğimizi de ifade ettik” dedi. Demirtaş, İzmir’e 2013 yılında 105 bin yolcu getiren, ancak bu sene başka limanlara kayan şirketin yetkilisi ile de tekrar İzmir’e gelmeleri için görüştüklerini belirten Demirtaş, “Bazı şirketler bu sene de ek sefer müjdesi verdiler Biz bunları yaparken hala İzmir de İzmir kurvaziyer yolcu sayı düşüşünden bahsediliyor, felaket telalığı yapılıyor. Yıllardır faydaları olmadı hiç olmazsa gölge etmesinler” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.