Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kozan'da kurtuluş heyecanı etkinliklerle devam ediyor

Adana Kozan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü etkinlikleri, 7.si düzenlenen Kurtuluş Santranç Turnuvası, ücretsiz film gösterimleri, kurtuluş sohbetleri ve şehitler anısına Kur’an-ı Kerim okunması etkinlikleri ile devam...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kozan'da kurtuluş heyecanı etkinliklerle devam ediyor
Adana Kozan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü etkinlikleri, 7.si düzenlenen Kurtuluş Santranç Turnuvası, ücretsiz film gösterimleri, kurtuluş sohbetleri ve şehitler anısına Kur’an-ı Kerim okunması etkinlikleri ile devam etti.

2 Haziran Kurtuluş Haftası etkinliklerine ev sahipliği yapan Kozan Belediyesi, kentin farklı noktalarında kurtuluş heyecanının yaşanmasını sağlıyor. Etkinlikler kapsamında tarihçi yazar Abdurrahman Kütük, Adnan Menderes Parkı'nda ‘2 Haziran Kozan’ın Kurtuluşu’ konulu konferans verdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açık hava konferansının açılış konuşmasını yapan Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz, gelecek nesillere tarihin iyi anlatılması gerektiğini vurguladı.

Vatandaşlara kurtuluş döneminin kahramanları hakkında bilgi veren tarihçi Abdurrahman Kütük, "2 Haziran’da tüm dünya Türk’ün gücünü bir kez daha görmüştür. Kozan, Adana’dan yaklaşık 2 yıl önce düşman işgalinden kurtarılmıştır. O döneme damga vuran Tufan Paşalar, Saim Beyler ve adını sayamadığımız yüzlerce Kozanlı Fransızlara karşı koymuşlar ve bir kahramanlık destanı yazmışlardır." dedi.

Kozan Belediye sinemasında kurtuluşun maneviyatına uygun kahramanlık filmlerinin gösterimi ücretsiz yapıldı. Ayrıca Kozan Belediyesi Millet Bahçesi Kültür Salonunda, belediyenin din görevlisi Bilal Özata Kur’an-ı Kerim okurken, Hoşkadem Camii İmam Hatibi Abdurrahman Yılmaz ise kurtuluş, şehitlik mertebesi, vatan ve millet sevgisi üzerine bir konuşma yaptı. Buradaki programa Kozan Belediye Başkan yardımcıları Mustafa Duru, Yaşar Şenöz ve çok sayıda davetli katıldı.

2 Haziran kurtuluş etkinlikleri cumartesi saat 10.00’da Adnan Menderes Parkı önünden başlayacak Kurtuluş Koşusu ile devam edecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.