Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kozan'da Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Atatürk anıtına çelenk konulmasına müteakip Cumhuriyet koşusu ve Kozan İsmet Atlı Şehir Stadyumu'nda düzenlenen törenlerle devam etti.Stadyumda gerçekleşen kutlama töreninde Kaymakam Avni Oral, Garnizon Komutan...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kozan'da Cumhuriyet coşkusu
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Atatürk anıtına çelenk konulmasına müteakip Cumhuriyet koşusu ve Kozan İsmet Atlı Şehir Stadyumu'nda düzenlenen törenlerle devam etti.

Stadyumda gerçekleşen kutlama töreninde Kaymakam Avni Oral, Garnizon Komutan Vekili ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Timur Konuk ve Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan törene katılan öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Kutlama töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Avni Oral, “Bugün tarihi şan ve şerefle dolu, tarih sahnesine çıktıkları günden beri kahramanlıkları destanlaşarak dilden dile dolaşan bir milletin işgale uğramış vatan topraklarını aziz kanları ile sulayarak yeniden var oluşunun, Türk milletinin en büyük günü olan Cumhuriyetimizin 90. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Gururlu ve coşkulu olduğumuz bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaşlarını, kanları ile bu topraklarımızı vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Kurtuluş mücadelesinin daha ilk başından belli olan ve kurulacak devletin ilk esası olan millet iradesinin üstünlüğü ilkesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923 günü kabul ettiği Anayasa'nın 1. Maddesinde 'hakimiyet milletindir' diyerek, Türkiye devletinin yönetimi cumhuriyet şeklinde kabul edilmiştir.” dedi.

Törenler öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirleri okuması, Emniyet Müdürlüğü motorize ekiplerinin gösterileri, ilkokul ve liseler arası koşu yarışması, folklor gösterileri, satranç ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalyalarının verilmesi ve tören geçişi ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.