Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köylü kadınlar spor yapmak istedi, kaymakam tamam dedi

Nevşehir Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan ve daire amirleri köy ziyaretlerine Topaklı, Sarılar, Altıpınar Köyleri ile devam etti.Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan ve daire amirleri 2014 yılında başlattıkları köy ziyaretlerinde tespit edilen...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Köylü kadınlar spor yapmak istedi, kaymakam tamam dedi
Nevşehir Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan ve daire amirleri köy ziyaretlerine Topaklı, Sarılar, Altıpınar Köyleri ile devam etti.
Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan ve daire amirleri 2014 yılında başlattıkları köy ziyaretlerinde tespit edilen eksikliklerin tamamlanması ve vatandaşların sorunlarıyla ilgili sohbet ziyaretleri kapsamında Topaklı, Sarılar, Altıpınar köylerine gitti.
Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan’ın köy ziyaretlerine; Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Onur Güven, İlçe Emniyet Müdürü Erkin Turğut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Taşçı, İlçe Nüfus Müdürü İbrahim Ertürk, Avanos Kaymakamlık Yazı İşler Müdürü Nihal Osan, Avanos Kütüphane Müdürü Nazife Küçük, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kerem Yılmaz, İlçe Mal Müdürü Ahmet Tanrıverdi, İlçe Özel İdare Müdürü Ali Osman Şahin, İlçe Tarım Müdürü Bülent Çiftçi, İlçe Tapu Müdürü Veli Okur, Avanos Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Burcu Peksarı, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Özlem Büyükbaş, MEDAŞ yetkilisi Bahattin Alkan, İl Genel Meclis Üyeleri Fatma Baba Parmaksız ve Tayfun Ceyhan katıldı. Yapılan ziyaretlerde vatandaşlar 2014 yılında yapılması için talepte bulundukları yatırımlar ve köyleri için 2015 yılında yapılmasını düşündükleri yatırımlar ile ilgili taleplerini Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan’a aktardı.
15 GÜNDE YAPILACAK
Belediyelikten düşen Topaklı, Sarılar ve Altıpınar köy muhtarlığı oldu. Topaklı Köy Muhtarı Serkan Güngör ve köylüler, heyeti Muhtarlık Kültür Merkezi önünde karşıladı. Köy kadınlarının talebini ise Döndü Kılınç Kaymakam Eldivan’a aktardı. Döndü Kılınç, “Yıllarca ev işlerinden, ahırda ineklere bakmaktan kendimize hiç zaman ayıramadık. Bunun için biz köyde yaşayan kadınlar olarak spor yapacak bir spor alanı istiyoruz” dedi. Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan ise köylü kadınların talebinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, köydeki hanımların isteklerini 15 gün içinde hayata geçireceklerini belirtti.
Kaymakam Eldivan, sohbette köyün eksiklikleri ile ilgili talepleri dinledikten sonra 2015 yılında Topaklı’ya yapılması planlanan projelerle ilgili köylüyü bilgilendirdi. 2015 yılı içerisinde yapılması planlanan 4 bin metrekare kilitli parke taş ihalesinin yapıldığını belirten Eldivan, havaların ısınmasıyla birlikte çalışmanın başlanacağını belirtti. 2014 yılında ise Özkonak ile Topaklı köyü arasına 14 bin 327,30 metreküp yol alt yapı malzemesi için 238 bin 979 TL ödeme yapıldığını belirten Eldivan, köyün eksikliklerinin giderilmesi için ellerindeki tüm imkanları kullanacaklarını söyledi.
Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan ve heyeti köylerinde görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten köylüler, sorunlara gösterilen ilgi ve alakaya teşekkür etti.
İkinci ziyaret ise Sarılar köyüne oldu. Köylülerin daire amirlerinden isteklerini dinleyen Kaymakam Eldivan, 2015 yılında Köy için yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2015 yılında köy için 5 bin metrekare kilitli taş ihalesinin yapıldığı müjdesini veren Eldivan, havaların ısınmasıyla da yapım işine başlanacağını kaydetti. Köy –Des projesi kapsamında da köy içme suyu deposunun bakım onarım ihalesinin yapılacağını, İl Özel İdare greyderlerinin bütün köylerin tarla yollarını düzeltmek üzere çalışacağını da belirtti.
Üçüncü ziyaret edilen köy Altıpınar oldu. Altıpınar Köy Muhtarı Yusuf Göksu ve köylüler tarafından karşılanan heyet, Köy konağında ağırlandı. Avanos’un en sorunsuz köylerinden olan Altıpınar’ın tek eksiğinin Kuran Kursu’nun tadilat yapılması olduğu belirtildi. Altıpınar köy muhtarlığının misafirlere yaptığı ikramla da köy ziyaretlerinin ikinci aşaması tamamlandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.