Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koreli Türkoloğa Özbekistan’dan devlet doktorası

Güney Kore’nin önde gelen Türkologlarından Prof. Dr. Oh Eun-kyung’a Özbekistan devlet doktarası ünvanı verildi.Güney Kore’deki Dong-duk Kadın Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Türkolog Oh Özbekistan’dan devlet doktorası ünvanı...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 19:08
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 19:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Koreli Türkoloğa Özbekistan’dan devlet doktorası
Güney Kore’nin önde gelen Türkologlarından Prof. Dr. Oh Eun-kyung’a Özbekistan devlet doktarası ünvanı verildi.

Güney Kore’deki Dong-duk Kadın Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Türkolog Oh Özbekistan’dan devlet doktorası ünvanı aldı. “Avrasya-İpek yolundan büyük rol oynamış Kore ve Türk halkının kültürel bağları” adlı tezi ile devlet doktarası ünvanını alan Oh’un tez savunma törenine Özbek medyası da büyük ilgi gösterdi.

Devlet bursu ile 1992-1995 yılları arasında Türkiye’ye gelen Oh, yüksek lisansını ve doktorasını Hacettepe Ünivesitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde yaptı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Kore Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde 1995 -1999 yılları arasında öğretim görevlisi olarak çalışan ünlü Türkolog, "Türk Edebiyatında Kore Savaşı" ve "XX.Yüzyıl Türk ve Kore Romanında Kadın" adında iki önemli esere imza attı. İlerleyen yıllarda araştırmalarına Özbekistan’da da devam eden Oh, Türk dilleri ve İpek yolu üzerine araştırmak için başta Orta Asya’daki Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere Rusya’daki bir çok bölgede de çalışmalar yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.