Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konyaaltı Belediyesi'nin düzenlediği triatlon yarışı pazar günü başlıyor

Antalya Konyaaltı Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Cumhuriyet Kupası Konyaaltı Orta Mesafe Triatlon Yarışı, 27 Ekim Pazar günü başlıyor. Söz konusu etkinliğe yabancı sporcular da katılıyor.    Konyaaltı...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konyaaltı Belediyesi'nin düzenlediği triatlon yarışı pazar günü başlıyor
Antalya Konyaaltı Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Cumhuriyet Kupası Konyaaltı Orta Mesafe Triatlon Yarışı, 27 Ekim Pazar günü başlıyor. Söz konusu etkinliğe yabancı sporcular da katılıyor.
    Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş ve federasyon yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Tüm Antalyalıları müsabakaları izlemeye davet eden Başkan Böcek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla spordan sanatsal faaliyetlere kadar geniş kapsamlı etkinlikler düzenlediklerini, triatlon yarışlarının da bu etkinlikler arasında bulunduğunu kaydetti. Her tür sportif faaliyetin Antalya'ya katkısı olacağına değinen Başkan Böcek, "Yurt dışında ödül almış sporcuların da bu yarışa katılıyor olması bizim için önem taşıyor. Onların da kentin tanıtımına katkıları olacaktır." diye konuştu.         
    Başkan Böcek, Cumhuriyet Kupası Tenis Turnuvası ile başlayan etkinlik dizisinin, 27 Ekim Pazar günü yapılacak olan Cumhuriyet Kupası Konyaaltı Orta Mesafe Triatlon Yarışı ile devam edeceğini söyledi. Başkan Böcek bunların yanı sıra 27 Ekim Pazar günü Aşağı Kuzdere - Alacasu Koyu (Likya Yolu-Kemer)-Faselis parkurunda “Doğa Yürüyüşü” gerçekleştirileceklerini bildirdi. 26–27 Ekim günleri arası ise Ulusal Kaya Tırmanışı Şenliği düzenleyeceklerini dile getiren Muhittin Böcek, Cumhuriyet Kupası etkinliklerine 28 Ekim Pazartesi günü düzenlenecek olan Volkan Konak konseri ile son vereceklerini kaydetti.
    Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş de bu yılki yarışlara Türk sporcuların yanı sıra, 10 Fransız, bir Rus, bir Alman ve KKTC'den bir triatletin katılacağını söyledi. Kaydı yapılan sporcu sayısının 115 olduğunu belirten Güneş, yarışların yapılacağı güne kadar bu sayının 120'ye yaklaşmasını beklediklerini ifade etti.
    Üç etapta mücadele edecek olan triatletlerin yarışacağı parkur şöyle: “Cumhuriyet Kupası’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışa katılan triatletler, 27 Ekim Pazar günü saat 08.00’de Konyaaltı Sahili 15 no’lu plaj önünden start alacak. Sporcular 1900 metre mesafeli yüzme parkurunu tamamladıktan sonra 16 no’lu plajdan çıkış yaparak Kent Meydanı ile Kemer-Büyükçaltıcak güzergâhında 90 kilometre mesafeli parkurda pedal çevirecek. Ardından 21 kilometre mesafeli koşu parkuruna girecek olan triatletler, Kent Meydanı’nda bitiş çizgisine ulaşacak. Koşu, Minicity ile Kent Meydanı arasında gerçekleştirilecek. Kent Meydanı’nda saat 16.30’da düzenlenecek olan ödül töreniyle de dereceye giren sporculara ödülleri verilecek.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.