Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konya iki dev parka daha kavuştu

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde belediye tarafından yaptırılan Kanyon Parkı ve Kelebekler Vadisi Parkı'nın yapımı tamamlanarak halkın kullanımına açıldı. Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Yaptığımız dev parklar ileride...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konya iki dev parka daha kavuştu
Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde belediye tarafından yaptırılan Kanyon Parkı ve Kelebekler Vadisi Parkı'nın yapımı tamamlanarak halkın kullanımına açıldı. Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Yaptığımız dev parklar ileride birbirine bağlanacak. Konya'nın Central Park'ını Selçuklu'ya yapmış olacağız." dedi.

Selçuklu ilçesinin çevresel dönüşümü adına gerçekleştirilen dev projelerden olan Kanyon Parkı'nda incelemelerde bulunan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediyenin Selçuklu'da çevre adına büyük dönüşüm projeleri gerçekleştirdiğini ifade etti. Bu projelerden biri olan Kanyon Parkı'nda yapım çalışmalarının tamamlandığını ve parkın hizmete açıldığını belirten Başkan Altay, Kanyon Parkı projesinin Türkiye çapında bir proje olduğunu vurguladı. Başkan Altay, parkın yapıldığı yerin geçmişte taş ocağı ve çöp biriktirme alanı olarak kullanıldığını hatırlattı ve "122 bin 500 metrekare alan park yapılarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Bize göre Kanyon Parkı Konya'nın ve Türkiye’nin en önemli çevre dönüşüm projelerinden birisi. Çünkü burası geçmişte önce taş ocağı, sonra da çöplük olarak kullanılmış bir alandı. Burada ciddi bir çevre tahribatı olmuş bir alandı. Çalışmalar sırasında buradan yüzlerce ton moloz çıkarıldı. Buradaki çöp ve inşaat artığı temizlendi ve Konya'ya gerçekten güzel bir park kazandırılmış oldu." dedi.

Kanyon Parkı’ndan sonra Kelebekler Vadisi Parkı’na geçen Başkan Uğur İbrahim Altay, Türkiye'de bir ilk olarak inşa edilen Kelebekler Vadisi Parkı'ndaki çalışmaları yerinde inceledi. İnceleme gezisine katılan basın mensuplarına çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Altay, Kelebekler Vadisi projesinin iki etaplı bir iş olduğunu söyledi. "Projenin birinci etabı 385 bin metrekarelik alanda kurulan Kelebekler Vadisi Parkı. Burası aynı zamanda Konya’nın en büyük parkı. Halen Konya’daki en büyük parkın alanı 185 bin metrekare, Kelebekler Vadisi Parkı onun yaklaşık 2 katı büyüklüğünde yapılıyor ve parkın birinci etabının yapımı yüzde 90 oranında tamamlanmış durumda." dedi.

Parkın ikinci etabınınsa parka ismini veren kelebeklerle ilgili bölümü olduğunu anlatan Başkan Altay, "Aşkın Kanatları adını verdiğimiz parkın ikinci etabında kelebek şeklinde bir bina inşa edilecek. Binada oluşturulacak botanik parkta, dünyadan ve Türkiye'den derlenip toplanacak binlerce kelebek yaşayacak." şeklinde konuştu.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın verdiği bilgilere göre, Kanyon Parkı 8, Kelebekler Vadisi Parkı 49 milyon liraya inşa edildi. Her iki parkın içerisinde yeşil alan, havuz, kafeterya, restoran, dinlenme alanları, spor alanları, oturma grupları, büfe, mescit, güvenlik binaları bulunuyor. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından temeli atılan Kelebekler Vadisi Parkı, Türkiye'de kelebeklerle ilgili yapılan ilk çalışma olması özelliğiyle dikkat çekiyor. Başkan Altay, parkların resmi açılışının, 17 Aralık Şeb-i Arus törenine katılması halinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağını aksi halde açılışın ilkbaharda gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.