Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konferansta filozof Kierkegaard'ın görüşleri tartışıldı

Erciyes Üniversitesi Kültür Sanat Komisyonu tarafından Sabancı Kültür Sitesi’nde geleneksel olarak düzenlenen ‘Düşüncenin İzinde’ başlıklı konferansın yirmincisinde filozof ve teolog S. Kierkegaard'ın düşünceleri ele alındı.Etkinliğe...

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2015 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konferansta filozof Kierkegaard'ın görüşleri tartışıldı
Erciyes Üniversitesi Kültür Sanat Komisyonu tarafından Sabancı Kültür Sitesi’nde geleneksel olarak düzenlenen ‘Düşüncenin İzinde’ başlıklı konferansın yirmincisinde filozof ve teolog S. Kierkegaard'ın düşünceleri ele alındı.

Etkinliğe Toros Üniversitesi’nden misafir konuşmacı olarak gelen Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu, 1800’lü yıllarda yaşamış olan Danimarkalı filozof ve teolog. S. Kierkegaard hakkında öğrencilere bilgi verdi. Program ile ilgili bilgi veren Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arslan Topakkaya, “Düşüncenin İzinde başlıklı konferans serimizin yirmincisini düzenliyoruz. Bu etkinlik serisi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan ve Kültür Sanat Komisyonu’nun bir projesi olarak hayata geçti ve iki buçuk yıldan bu yana devam ediyor. Yaklaşık yirmi konferansımız daha olacak. Tabi düşünce tarihini önemli filozoflarla birlikte ele almak son derece önemli. Sadece felsefe öğrencileri için değil, üniversitemizin sosyal bilimler alanında eğitim gören öğrencilerimiz için de ciddi bir kazanım. Katılımcılardan ve bize olan dönüşlerden bunu anlamak mümkün. Üniversitemiz açısından, kültürel bir faaliyet olarak önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Toros Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu, Kierkegaard’ın 17. yüzyılın çok özel düşünürlerinden biri olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: “Biz kendisini varoluşçuluğun babası olarak kabul ederiz. Burada da bir 19. yüzyıl akımı içerisine neden 17. yüzyıldan bir filozofu isim babası olarak görüyoruz onu anlatacağım. Onun insan görüşü, günümüze de ışık tutar. Kierkegaard, insanların farklı yaşam tarzları ve farklı varoluş alanlarını çok güzel anlatır. İnanıyorum ki bugün gençlerimiz kendilerine dair Kierkegaard’dan çok şey bulacaklar ve kendi yaşamlarını şöyle bir derinden düşünmelerine ön ayak olacaktır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.