Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konak Pier kapanma tehlikesiyle karşı karşıya

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Konak Pier Alışveriş Merkezi, idare mahkemesinin kararıyla kapanmayla karşı karşıya kaldı. 2002 yılından beri yaşanan ruhsat problemleri sebebiyle mahkeme, merkezin kapatılmasına karar verdi. Burada aynı...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Konak Pier Alışveriş Merkezi, idare mahkemesinin kararıyla kapanmayla karşı karşıya kaldı. 2002 yılından beri yaşanan ruhsat problemleri sebebiyle mahkeme, merkezin kapatılmasına karar verdi. Burada aynı tarihten beri ruhsatsız çalışan 47 dükkanın kapanması da gündemde.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Konak Pier’in işletme hakkını 1996 yılında İZMER A.Ş.’ye vermişti. 100 milyon lira masrafla restore edilen Konak Pier’de 47 dükkan açıldı. 2002 Ekim ayında faaliyete başlamasına rağmen imar planlarına bakanlıktan onay gelmemesi üzerine işletmeler, Konak Belediyesi’nden ruhsat alamadı. Belediye de Konak Pier’i mühürledi. 2003 yılında ruhsatsız olmasına rağmen yeniden açılan Konak Pier’in 11 yıldır süren sıkıntısı bir türlü halledilemedi.

Geçen ay yapılan bir şikayeti değerlendiren Konak Belediyesi, ruhsatı bulunmayan ve çalışma şartlarını yerine getirmeyen bir işletmeyi mühürledi. Mührü kıran işletme sahibi ise diğer işletmelerin de ruhsatsız olduğunu ve kendisine haksızlık yapıldığını öne sürerek resmî mercilere başvurdu. Bunun üzerine savcılık, benzer durumdaki diğer işletmelerin de kapatılması yönünde dava açtı. Davayı karara bağlayan idare mahkemesi, ruhsatsız faaliyet gösteren bütün işletmelerin kapatılması yönünde karar verdi. Kararın Konak Belediyesi’ne tebliğinden sonra Konak Pier’deki 47 dükkan da kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.