Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konak Belediyesi Bizim Ev ihtiyaç sahiplerine eşya sağlıyor

İzmir'in Konak Belediyesi tarafından, hayırseverlerle ihtiyaç sahiplerini buluşturmak amacıyla kurulan Bizim Ev, eski adıyla Eşya Bankası çare olmaya devam ediyor. Yardımsever vatandaşların kullanmaktan vazgeçtiği, kullanılabilir durumdaki...

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2015 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2015 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konak Belediyesi Bizim Ev ihtiyaç sahiplerine eşya sağlıyor
İzmir'in Konak Belediyesi tarafından, hayırseverlerle ihtiyaç sahiplerini buluşturmak amacıyla kurulan Bizim Ev, eski adıyla Eşya Bankası çare olmaya devam ediyor. Yardımsever vatandaşların kullanmaktan vazgeçtiği, kullanılabilir durumdaki beyaz eşya, elektronik eşya, mobilya ve mutfak eşyaları, belediye ekiplerince alınıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bizim Ev'e gidenler, ihtiyaç duydukları eşyaları hiçbir ücret ödemeden alabiliyor. Eşyaların ulaşımı da yine belediye ekiplerince sağlanıyor.

Soğuk kış günlerinde sıcak bir yuva kurma imkanı veren Bizim Ev’de, hayırsever vatandaşların bağışladığı kullanılabilir durumdaki eski eşyaların yanısıra yeni eşyalar da bağış olarak alınıyor. Bugüne kadar pek çok aileye destek olan Bizim Ev’den, İzmir’e üniversite okumaya gelen öğrenciler de faydalanıyor. Yurt imkanı olmadığı için ev kiralayan öğrenciler, Bizim Ev’den eşya alabiliyor. Kullanmadıkları eşyalarını vermek isteyenler ise 484 53 00 numaralı telefonun 2960 dahili hattından bunu bildirebilir.

Yangın ve sel gibi faciaların ardından evini kaybedenlere kucak açan Bizim Ev'in, bağışçılarla ihtiyaç sahipleri arasında bir köprü olduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yeni bağışlarla daha çok yardım yapılacağını söyledi. Bütün İzmirlileri Bizim Ev’e desteğe çağıran Başkan Pekdaş, “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hizmet vererek, onların yaralarına bir nebze de olsa merhem olmaya çalışıyoruz. Belediye kaynaklarımız sınırlı, oysa daha çok vatandaşa yardım etmek istiyoruz. Bu nedenle tüm yardımsever İzmirlileri, Bizim Ev’e katkı koymaya çağırıyoruz. Bağışta bulunsunlar, biz aracı olmaya hazırız. Yeter ki bu dayanışma, bu örnek işbirliği sürsün. Biz gelecek yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya hazırız.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.