Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocamaz, Mut ilçesine 40 bin metre sulama borusu teslim etti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 3 yıl içerisinde Mut ilçesinde yolsuz, susuz ve içme suyu olmayan (köy) mahalle kalmayacağını söyledi.Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocaman’ın da katılımıyla,...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2015 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2015 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocamaz, Mut ilçesine 40 bin metre sulama borusu teslim etti
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 3 yıl içerisinde Mut ilçesinde yolsuz, susuz ve içme suyu olmayan (köy) mahalle kalmayacağını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocaman’ın da katılımıyla, Mut ilçesinde 41 bin metre tarımsal sulama borusu dağıtım töreni düzenlendi.
Cumhuriyet meydanında gerçekleşen törene çok sayıda muhtar ve vatandaş katıldı. Mut ilçesinin nüfusunun yüzde 95'inin doğrudan geliri tarıma dayalı olduğu biliniyor.

Törende konuşan Burhanettin Kocamaz, kendilerinden önceki uzun yıllar içerisinde yapılamamış hatta cesaret bile edilememiş problemleri çözebilmek için kolları sıvadıklarını, bir gayret ve çaba göstermeye başladıklarını kaydetti.
Bu görevi yaparken ilk günkü gibi heyecan duyduklarını anlatan Kocamaz, "Sizlerin sadece nüfus kâğıdında mutlu yazmasın, gerçekten hayatınız mutlu olsun. Görevimiz olmasa da birçok işe el atıyoruz. Önümüzdeki 3 yıllık süre içerisinde yolsuz köy kalmayacak demiştik. Yine aynı şekilde içme suyu olmayan köy kalmayacak dedik. Tabi ki bunları yaparken ürettiğiniz malların değerlendirilmesi, daha iyi para etmesi, sizlerin de emeğinizin karşılığını bulması düşüncesi ile Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığını oluşturduk. Zaten oluşturduğumuz daire başkanlıkları Türkiye’de ilk defa Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulmuştur. Eksiklerimiz olabilir, ama bu eksikliklerin bir kısmı yasalardan kaynaklanmaktadır. Yoksa biz yetkilerimizi, Allah’ın izni ile sonuna kadar sizlerin lehine kullanmanın gayreti içerisinde olacağız." diye konuştu.

6360 sayılı Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte tüzel kişiliği sona eren il özel idareler tarafından yapılmakta olan tarımsal sulama amaçlı hizmetlerin halen hangi kurum ve kuruluşlar tarafından yapılacağına dair net bir hüküm bulunmadığına değinen Kocamaz, "Yine aynı yasanın 7. Madde'sindeki 'Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarım ve hayvancılığı desteklemek amacıyla her türlü faaliyet hizmette bulunabilir' hükmü gereğince büyükşehir belediyelerine yetki serbestliği verilmiştir. Birçok büyükşehir belediyesinin görev alanında tarımsal sulama amaçlı tesis yapımı bulunmamaktadır. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve sulama amaçlı tesisler yapılarak üreticilere destek verilmiştir. Üreticilere destek vermek gayesiyle tarımsal ve sulama şube müdürlüğü kurulmuştur. Yasalar çerçevesinde büyükşehir belediyesi olarak 68 sulama kooperatifi kurulması sağlanmıştır. Büyükşehir belediyemiz tarafından öncelikle, yarım kalmış sulama tesislerinin tamamlanması gayesi ile 69 mahallede sulama tesisi tamamlanacak şekilde 192 bin 504 metre sulama tesisi kuru alım ihalesine çıkarılmış olup, çoğunluğu imar edilmiş sulama kooperatiflerine teslime başlanmıştır." şeklinde bilgi verdi.

MUT İLÇESİNE 40 BİN 360 METRE SULAMA BORUSU ALINDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, konuşmasına şöyle devam etti: "Büyükşehir tarafından alımı yapılan boruların kooperatifler tarafından döşenmesi halinde yarım kalmış tesisler tamamlanarak, hizmete tam olarak açılacak ve 62 bin 826 dekar ilave tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır. Mut ilçemizde ise 17 mahalleye ait sulama tesisi tamamlanması amacıyla 40 bin 360 metre sulama borusu alındı. Ve bu sulama borusuyla 16 bin 680 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır. önümüzdeki dönemde bütçe imkanları dahilinde üreticilere destek amaçlı sulama tesisi yapımı veya boru verme işleme devam edecektir. Mut sınırları içerisinde, Mersin büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde Mut Şube Koordinasyon Müdürlüğü olarak en etkin bir şeklide 102 mahalle 52 mezra olmak üzere 154 birime en iyi şekilde hizmet vermek için hizmet sunulmaktadır. Bu hizmetlerin sunulabilmesi için Mut ilçemizde, 195 personel, büyükşehir olarak halkımızın problemlerini çözmek çabasını göstermektedir."

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a desteklerinde dolayı teşekkür etti. Daha sonra Başkan Kocamaz muhtar ve vatandaşları platforma davet ederek, sulama borularının hayırlı olmasını diledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.