Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızılağaç bölgesinde Mavi Bayrak alan 13 tesise ödülleri verildi

Antalya Manavgat’ta bağlı Kızılağaç turizm bölgesindeki 2014 yılı Mavi Bayrak almayı hak kazanan 13 tesise ödülleri düzenlenen törenle verildi.Kızılağaç Turizm Yatırımcıları Derneği (KITUYAD) üyesi tesislerin 2014 yılı Mavi Bayrak...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kızılağaç bölgesinde Mavi Bayrak alan 13 tesise ödülleri verildi
Antalya Manavgat’ta bağlı Kızılağaç turizm bölgesindeki 2014 yılı Mavi Bayrak almayı hak kazanan 13 tesise ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Kızılağaç Turizm Yatırımcıları Derneği (KITUYAD) üyesi tesislerin 2014 yılı Mavi Bayrak töreni, İber Palm Garden Hotel’de gerçekleştirildi. Programda konuşan KITUYAD Başkan Yardımcısı Zekai Aydın, Kızılağaç Turizm Bölgesi’nde 16 tesisin bulunduğunu söyledi. 5-10 yıl öncesine kadar yolu, suyu ve arıtması olmayan bölgede turizme hizmet etmeye çalıştıklarını ifade eden Aydın, "Bugün geldiğimiz bu tertemiz ortamda tüm tesislerimizin Mavi Bayrak alması turizmde kalite, düzen ve satışı artıracak bir etken. Biz turizmde güneş, doğa ve kültür satıyoruz ancak çevreyi satmaya başladığımızda biz turist sayısını 30 binlerden 60 binlere çıkarabileceğiz.” diye konuştu.

TÜRÇEV (Türkiye Çevre Eğitim Vakfı) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Keleş de Türkiye’nin 2013 yılında 383 olan ödüllü plaj sayısını bu yıl 397’ye ve 21 marina sayısının 22’ye yükseldiğini açıkladı. 2014 yılında Mavi Bayrak uygulaması yapan 44 ülke içerisinde 573 Mavi Bayrak ile birinci İspanya ve 407 ile ikinci Yunanistan’ın ardından üçüncü sırada Türkiye'nin olduğumuzu kaydeden Keleş, şunları söyledi: “Ülkemizde ilk sırada yer alan Antalya’da Mavi Bayrak uygulaması yapan 197 plaj, 6 Marina ve 4 yat limanı var. Manavgat’ta ise 44 ödüllü plaj üzerinde yer alan 81 ödüllü işletme yer alırken bunlardan 3 tanesi halk plajı. Mavi bayrak kriterleri daha da zorlaştığından tüm tesislerimizin bundan böyle daha hassas ve daha gayretli olmalarını bekliyoruz.”

Düzenlenen törene Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, KITUYAD Yönetim Kurulu Başkanı olarak Ali Bey Otelleri Genel Koordinatörü Ahmet Kolukısa, TÜRÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Ali Keleş, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nden Tevfik Yoldan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Koçanlı, Manavgat Side Turizm Danışma Bürosu’ndan Mustafa Acar ve Hakan Şenses ile Mavi Bayrak almaya hak kazanan 13 tesisin üst düzey yöneticileri ve Mavi Bayrak sorumluları katıldı.

KIZILAĞAÇ BÖLGESİ MAVİ BAYRAKLI TESİSLER
AliBey Club Manavgat, Aska Washington Resort, Club Nena, Euphoria Palm Beach, İber Palm Garden, Lyra Resort, Seaworld Resort, Selge Beach Resort, Silence Beach, Starlight Convension ve Sunrise Resort, Sunis Elita Resort, Turan Prince.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.