Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kınalı kuzular, vatan görevine asker düğünüyle uğurlandı

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesi Gazi Paşa mahallesinde askere gidecek gençler için ‘asker uğurlama düğünü’ düzenlendi. Asker uğurlama düğününe, askere gidecek gençler ile aileleri, yakınları ve vatandaşlar ile Tepebaşı Belediye...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kınalı kuzular, vatan görevine asker düğünüyle uğurlandı
Eskişehir’in Tepebaşı ilçesi Gazi Paşa mahallesinde askere gidecek gençler için ‘asker uğurlama düğünü’ düzenlendi.

Asker uğurlama düğününe, askere gidecek gençler ile aileleri, yakınları ve vatandaşlar ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç katıldı. Düğünde askere gidecek gençlerin boyunlarına, Türk bayrağı, al yazma bağlandı. Gençler önce askere gideceklerle aralarında, sonra da aileleri ve yakınlarıyla çiftetelli oynadı, halay çekti. Asker türküsü okunan düğünde, askere gidecek gençlere kına yakıldı, askerden sağ salim dönmeleri için dua edildi. Düğün sonunda askere gidecek olan gençler, aileleri, yakınları ve arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Gazipaşa mahallesinden askere gidecek olan gençler ilerleyen günlerde Bilecik, İzmir, Manisa, Kayseri’de vatani görevlerine başlayacak.

Düğünde konuşan Başkan Ataç, askerliğin erkekler için namus borcu, vatan borcu olduğunu söyledi. Ataç, “Dileğimiz, siz kardeşlerimin tezkerelerinizi kazasız belasız alıp ailelerinize, arkadaşlarınıza kavuşmanız. Vatan sizlere emanet. Şimdiden hayırlı tezkereler. Yolunuz açık olsun.” diye konuştu. Düğün sonunda, askere gidecek gençler için topluca dua edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.