Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kimse Yok Mu'dan Afgan mültecilere yardım eli

Ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle Birleşmiş Milletler'e başvuran ve Trabzon'a yerleşen Afgan mültecilere, Kimse yok mu Derneği Trabzon Şubesi’nce yardım eli uzatıldı. Kimse Yokmu Derneği Şube Müdürü Ali Eroğlu, Afganistan’dan...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kimse Yok Mu'dan Afgan mültecilere yardım eli
Ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle Birleşmiş Milletler'e başvuran ve Trabzon'a yerleşen Afgan mültecilere, Kimse yok mu Derneği Trabzon Şubesi’nce yardım eli uzatıldı.

Kimse Yokmu Derneği Şube Müdürü Ali Eroğlu, Afganistan’dan Trabzon’a gelen aile sayısının 55’e ulaştığını ve yaklaşık 100 kişilik 40 ailenin yardım için derneklerine başvurduğunu, 15 aileyle ilgili incelemenin de sürdüğünü söyledi. Derneğe davet edilen ailelere gıda, giyim ve yastık, yorgan gibi ev eşyası yardımı yapıldığını anlatan Eroğlu, “Dernek olarak imkânlarımız çerçevesinde Trabzon'a gelen bu mültecilere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bize getirilen malzemelerden kendilerine uygun olanları veriyoruz. Özellikle gıda ve ev eşyası yardımına ihtiyaçları olmaktadır. Yardım etmek isteyenlerin derneğimize müracaat etmelerini bekliyoruz.” dedi.

Kimse yok mu Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Ustaömer de ‘Kimse yok mu’ diyerek yardım bekleyen ihtiyaç sahiplerine her zaman el uzattıklarını vurguladı. Ustaömer, “Hayırsever insanlarımızın desteği, derneğimizin imkânları ile muhtaç vatandaşlarımıza yardımlar yapıyoruz. İhtiyaç sahibi insanlarımızın yüzünü güldürmemize vesile olan yardımseverlerimize teşekkür ediyor, Türkiye ve dünyanın farklı noktalarında çaresiz bir şekilde bir yardım eli bekleyen insanlara destek olmak isteyen hayırseverlerimizi derneğimize davet ediyoruz.” diye konuştu.

Afganistan uyruklu aileler, Kimse Yok Mu'ya teşekkür etti. Sığınmacılar, iş konusunda da devletten yardım istedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.