Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu: Aziz Bey istediği sürece kendisiyle devam edeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ziyaretini sürdürüyor. Kılıçdaroğlu, ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan röportajında, partisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi adayının kendisi istediği sürece Aziz Kocaoğlu olduğunu...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ziyaretini sürdürüyor. Kılıçdaroğlu, ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan röportajında, partisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi adayının kendisi istediği sürece Aziz Kocaoğlu olduğunu açıkladı.

CHP Genel Başkanı, "İzmir’de yola Aziz Kocaoğlu ile mi devam edeceksiniz, yoksa adayınız Aytun Çıray mı?" sorusuna, "Aziz Bey istediği sürece Aziz Bey'le devam edeceğiz." dedi. Bu açıklamadan sonra Kocaoğlu’nun yeniden aday adayı olmasına ve aday olarak gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

CHP’DE ÖNCE İLÇE BAŞKANLARI, SONRA VEKİLLER TARTIŞMASI

Kocaoğlu'nun henüz adaylık başvurusunda bulunmadğı İzmir'de kimin Büyükşehir Belediye başkan adayı gösterileceği konusunda kafalar iyice karışmıştı. Kocaoğlu'nun da adaylık konusunda net bir açıklama yapmaması, soru işaretlerini daha da arttırmıştı. CHP'de iki dönemdir bu görevi yürüten Kocaoğlu'nun yerine başka bir ismin aday gösterilebileceği kulislerde konuşulmaya başladığı sırada CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, tartışmalara ABD ziyareti sırasında nokta koydu.

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmir eski Milletvekili Canan Arıtman ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan da daha önce Büyükşehir Belediye başkanlığı için resmi adaylık başvurusunu yapmıştı.

AZİZ KOCAOĞLU KİMDİR?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 1948 yılında Tokat'ta doğdu. 1973 yılında Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. 1974’te İstanbul Üniversitesi’nde işletme dalında yüksek lisansını tamamlayan Kocaoğlu, 1975-1978 yılları arasında bir kamu kuruluşunda muhasebe uzmanı olarak çalıştı. 1978-1979 yılları arasında özel sektörde yöneticilik yaptı. 1979 yılında kendi işini kurdu. Ortak bir girişimle 1986 yılında toprak sanayisi dalında çalışmaya başladı. Siyasi yaşamına CHP Gençlik Kolları’nda başlayan Kocaoğlu, 2001-2003 döneminde CHP Bornova İlçe Başkan Yardımcılığı yaptı. 28 Mart 2004 seçiminde Bornova Belediye Başkanı seçildi. 21 Haziran 2004 tarihindeki meclis toplantısında, oybirliğiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na getirildi. 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlere CHP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak giren Kocaoğlu, yüzde 56 oyla seçimi kazanıp 2009-2014 dönemi için halktan güvenoyu aldı. Aziz Kocaoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.