Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıç: Hıdırellez birlik beraberliğin güzel bir yansıması

Bafra Belediyesi ve Bafra Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen 6 Mayıs Hıdırellez Etkinlikleri programı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımı ile yapıldı.Bafra Gençlik Merkezi bahçesinde yapılan program saygı duruşu...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2015 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2015 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kılıç: Hıdırellez birlik beraberliğin güzel bir yansıması
Bafra Belediyesi ve Bafra Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen 6 Mayıs Hıdırellez Etkinlikleri programı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımı ile yapıldı.

Bafra Gençlik Merkezi bahçesinde yapılan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Hıdırellez Türk toplumunda bir dini veya milli bayram gibi kendiliğinden kutlanan bir bahar bayramıdır. O bakımdan hepinizin bahar bayramını kutlarım. Bugün Bafra’nın ne kadar mesire alanı varsa hepsi dolu, gezip görebilirsiniz. Bütün insanlarımız organize ile değil tamamen kendi imkanlarıyla bugünü iyi bir şekilde kutlamakta ve değerlendirmektedir. Zorlamayla bayramlar olmuyor, fakat halkımız kendi kendine bu Hıdırellez’i yüzyıllardır kutlamaktadır." dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise "Hıdırellez geleneklerimiz içerisinde önemli bir yeri olan, bir bayram seviyesinde kutlanan, çocukluğumuzdan beri çeşitli etkinliklerle bahara ulaşmanın, bereketli günler umut etmenin, bereketli günlerin duasını yaptığımız bir gündür. Bafra’mız ülkemizin en bereketli topraklarını içeren, ülkemizin en zengin tarımsal alanlarını içeren güzel bir ilçemizdir. Bol yağışların, bereketli yağışların geçtiği bir kıştan sonra inşallah önümüzdeki günlerde tarımsal zenginliklere ulaştığımız zamanlar olur." şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Hıdırellez'in yardımlaşmanın, birlik beraberliğin güzel bir yansıması olduğunu kaydetti. Konuşmalardan sonra Bafra Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi gösterisi ve Bafra Kaymakamlığının düzenlediği Bafra Ovası Çeltik Kupası Masa Tenisi Turnuvası ödül töreni yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ödülleri vererek öğrencileri tebrik etti.

Bakan Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz’la yumurta tokuşturdu. Başkan Yılmaz, Bakan Kılıç’ın yumurtasını çatlattı. Programa protokol yanı sıra vatandaşlar katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.