Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Keşan MEB'in 'Öğretmen Öküz', 'Öğrenci Eşek' kitapları tepki çekti

Edirne’nin Keşan ilçesinde ilkokul öğrencilerine 'Hayvanlar işbaşında' başlığı altında meslekler ‘Öğretmen Öküz’, ‘Öğrenci Eşek’, ‘Doktor Tilki’, ‘Trafik Polisi Kurbağa', 'Diş Hekimi Timsah' ve 'Bakkal Kaplan' adlı...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 19:33
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 19:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Keşan MEB'in 'Öğretmen Öküz', 'Öğrenci Eşek' kitapları tepki çekti
Edirne’nin Keşan ilçesinde ilkokul öğrencilerine 'Hayvanlar işbaşında' başlığı altında meslekler ‘Öğretmen Öküz’, ‘Öğrenci Eşek’, ‘Doktor Tilki’, ‘Trafik Polisi Kurbağa', 'Diş Hekimi Timsah' ve 'Bakkal Kaplan' adlı kitaplar dağıtılması tepki ile karşılandı.

Eğitim Sen Keşan Temsilcilik Başkanı Mustafa Bayır,öğrencilere Keşan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dağıtıldığını iddia ettiği kitaplarda meslekleri küçük düşürücü içerikler ve fotoğrafların yer aldığını söyledi.
Bu çalışmanın Keşan Milli Eğitim Müdürlüğü'nün “Öğrencileri yazarlarla buluşturuyoruz” kampanyası adı altında başlatıldığını ifade eden Bayır, "Dağıtılan kitapları öğrencilerin okuması istenmektedir. Bu kitaplarda meslekler 'Öğretmen Öküz', 'Öğrenci Eşek'. 'Doktor Tilki’, ‘Trafik Polisi Kurbağa', 'Diş Hekimi Timsah' ve 'Bakkal Kaplan' gibi başlıklarla kitaplar yayınlanmış. Kitaplar hiç bir anlamı olmayan hikayelerle geçiştirilmiş. Kitapların okunması 2 dakikayı geçmemektedir. Çocuklarımız bu kitaplardan ne öğreneceklerdir. Bu kitaplar birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar öğrencilerin okunması istenmektedir. Bu kitaplar İstanbul Büyükşehir Belediyesi sponsorluğu ile basılmış ve bu kampanya dahilinde okullara gönderilmiştir. Okullarda parasız satılması gerekmektedir. Ancak okul idarecileri bunları para ile satmaktadır. Bu paralar ne amaçla toplanmakta ve nereye gitmektedir.”
Keşan'da bazı ilkokullarda dağıtılan kitapların öğretmen sendikalarından gelen tepkiler üzerine durdurulduğu belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.