Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kepezpark Varsak Projesi tamamlandı

Antalya’nın ilk tam olimpik kapalı yüzme havuzu ile masal parkının olduğu Kepezpark Varsak’ın yapımı tamamlandı. Varsak’ta 46 dönümlük arazi üzerine 20 milyon bedelle inşa edilen tesisin ince işleri ve çevre düzenlemesi de bitti. Konuyla...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kepezpark Varsak Projesi tamamlandı
Antalya’nın ilk tam olimpik kapalı yüzme havuzu ile masal parkının olduğu Kepezpark Varsak’ın yapımı tamamlandı. Varsak’ta 46 dönümlük arazi üzerine 20 milyon bedelle inşa edilen tesisin ince işleri ve çevre düzenlemesi de bitti.

Konuyla ilgili Kepez Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre 31 Temmuz 2012’de temeli atılan Kepezpark Varsak önümüzdeki günlerde hizmete girecek. Kepez’e prestij, Antalya’nın turizmine ve su sporlarına önemli bir katkı sağlaması beklenen projenin resmi açılışı ise aralık ayı içerisinde yapılacak.

Antalya’nın ilki olma özelliği taşıyan havuza, meclis kararıyla merhum Başbakan Adnan Menderes’in ismi verildi. Adnan Menderes Olimpik Yüzme ve Gençlik Merkezi’nin içerisinde, internetin olacağı kütüphane, toplantı salonları, Kepez Kent Konseyi’nin ve konseye bağlı kadın, gençlik ile engelli meclislerinin idari ofisleri, fitness salonu, restoran, oyun salonu ve idari ofisler olacak.

Yaklaşık 1500 seyirci kapasiteli tribünü bulunan yüzme havuzu, Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA) standartlarına uygun olarak, 3,10 metre derinliğinde ve 25x50 metre boyutlarında 10 kulvarlı olarak yapıldı. Ulusal ve uluslararası şampiyonaların düzenlenebileceği şekilde projelendiren tesiste, 250 metrekare ısınma havuzu da yer alıyor. 5 bin metrekare alana kurulan yüzme havuzunda; ayrıca bay ve bayan ayrı olmak üzere 16 duş, 22 lavabo bulunuyor. Tesiste, bedensel engelliler de unutulmadı. Kapı girişlerine tekerlekli sandalyelerin geçişi için rampalar yapıldı. Yine tesiste, bedensel engelli vatandaşlar için asansör, tuvalet ve seyirci alanı da bulunuyor.

Kepezpark Varsak Projesi’nde Antalya’nın ilk masal parkı da yer alıyor. 5 dönümlük alana kurulan masal parkında klasik ve günümüzün popüler çizgi film karakterlerinin, Türk ve dünya masal kahramanlarının maketleri, ortam canlandırmalarıyla çocuklarla buluşacak. Tom ve Jery, Casper, Pepe ve Kız arkadaşı gibi çizgi film karakterlerinin 1 ve 2 metre boyutlarındaki maketlerle canlandırılacağı parkta, Külkedisi, Keloğlan gibi masallar ise sanatsal çalışmalarla anlatılacak. Çocuklar, masal parkını gezdikten sonra ise 2 dönüm üzerine inşa edilecek olan, dinozor salıncak, timsah kaydırak gibi mobilyaların olacağı temalı oyun parkında oynayacak.

Tesiste, ayrıca 2 adet sentetik çim futbol sahası, 2 adet basketbol sahası, 4 adet cep sinema salonu, otopark ve bisiklet yolu, 1500 metre uzunluğunda yürüyüş yolu, 6 bin metrekare yapay bir göl, ada kafe ve otopark da yer alıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.