Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kentsel dönüşüm için ilk binayı Vali Çomaktekin yıktı

Amasya’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 'Kentsel Dönüşüm Projesi' çerçevesinde riskli binaların yıkımına düzenlenen törenle başlandı. Yıkılması için karar verilen ilk bina için getirilen iş makinesini Amasya Valisi İbrahim...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Amasya’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 'Kentsel Dönüşüm Projesi' çerçevesinde riskli binaların yıkımına düzenlenen törenle başlandı. Yıkılması için karar verilen ilk bina için getirilen iş makinesini Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin kullandı. Proje çerçevesinde il genelinde toplam 7 bin 238 kişinin kullandığı bin 608 binanın yıkılacağı açıklandı.

Son yıllarda yaşanan depremlerin bilinen bir gerçeği ortaya çıkardığını kaydeden Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, mevcut binaların çoğunluğunun sağlam binalar olmadığını söyledi. Hükümetin aldığı kararla riskli alanlarda kentsel dönüşüm projesi kapsamında yasal düzenlemeler başlatıldığını belirten Vali Çomaktekin, “Bizim için insanımızın canı çok önemlidir. Bu projede önemli olan insanımızın canına zarar vermeyecek yapılar için gerekli tedbirleri almaktır. Alınması gereken tedbirleri ise deprem olmadan hayata geçirmemiz gerekiyor. Zemini sağlam olmayan binaları en kısa sürede tespit ederek yıkımlarına başlayacağız. Bu konuda çok kararlı olmamız gerekiyor. Kamu binalarından başlamak üzere, zamanla tüm riskli binalar tespit edilecek ve yıkımları gerçekleşecektir.” dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat ise 2013 yılı sonu itibariyle kanun kapsamında yıkılarak yenilenmesi planlanan bina sayısının 200 bin olduğunu, bu rakamın 2014’te 400 bin olduğunu söyledi. Bolat, şunları kaydetti: “Amasya birinci derece deprem kuşağında bulunması nedeni ile öncelikli iller arasındadır. Fay hatları, sel ve heyelana maruz bölgeler gibi afet risklerinin fazla olduğu alanlar tespit edilecek ve uygulamalara tespitler doğrultusunda başlanacak ve uygulama aşama aşama ülke geneline yayılmaktadır. İlimizde kentsel dönüşüm kapsamında 2012 yılında Merzifon’da 5. Ana Jet Üssü Komutanlığı’nda bulunan 2 adet lojman binasının yıkımı tamamlanmış olup, 2013 yılında ise Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne ait 5 adet prefabrik ve yığma bina, ayrıca Gümüşhacıköy İmam Hatip Lisesi ek betonarme binasının yıkımları gerçekleştirilmiştir.”

Konuşmaların ardından Amasya Valisi Çomaktekin, Gökmedrese Mahallesi’nde yıkımına karar verilen iki katlı binanın yıkılması için getirilen iş makinesine binerek ilk çalışmaya start verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.