Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Keltek: Göçmenlere yerel seçimde oy hakkı verilsin

Kuzey Ren-Vestfalya Uyum Meclisi Başkanı Tayfun Keltek, göçmenlerin hâlâ yerel seçimlerde oy kullanma haklarının olmamasına tepki gösterdi.Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarının Almanya’ya yerleştikten kısa bir zaman sonra yerel seçim hakkı...

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kuzey Ren-Vestfalya Uyum Meclisi Başkanı Tayfun Keltek, göçmenlerin hâlâ yerel seçimlerde oy kullanma haklarının olmamasına tepki gösterdi.

Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarının Almanya’ya yerleştikten kısa bir zaman sonra yerel seçim hakkı kazandıklarına dikkat çeken Keltek, burada doğup büyüyen, meslek yapan ve çalışan insanların hala seçme hakkının olmamasını demokrasi ayıbı olarak değerlendirdi.

KRV Uyum Meclisi olarak yerel seçimlerde göçmenlere de oy hakkı için bir kampanya yürüttüklerini söyleyen Keltek, herkesten bu kampanyaya destek vermesini istedi.

Uyum Meclisi Başkanı, demokrasilerde sesi çıkmayanların kendilerini dışlanmış hissedeceklerini hatırlatarak bu hak için mücadele edilmesi çağrısında bulundu. Bu konuda Alman makamlarının konuya yaklaşımının öneminin yanı sıra göçmenlerin, özellikle de Türklerin konuyu önemsemesinin önemini vurguladı.

Keltek, “Türkler en azından zihni bir gettodalar. Bunun sebebi ise buradaki sorunlardan ziyade Türkiye’deki sorunlarla ilgileniyor olmaları.” şeklinde konuştu.

Son uyum meclisi seçimlerinde oylamaya katılımın neredeyse iki katına çıktığını hatırlatan Uyum Meclisi Başkanı, bunun sebebini de elde edilen hakların kısmen artmış olmasına bağladı.

WDR YASASI TOPLUMDAKİ ÇEŞİTLİLİĞİ YANSITMALIDIR

Eyalette değiştirilen radyo televizyon yasasını da eleştiren Keltek, “WDR yasası toplumun renklerini de yansıtmalıdır. Halbuki toplumda gerçekleşen çeşitliliğin tam olarak görülmediğini anlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

WDR’in bir kamu malı olduğuna ve finansmanının dörtte birinin göçmenlerden tahsil edildiğine vurgu yapan Keltek, göçmenlere yönelik programın bir-iki anadilde yayın ile geçiştirilmemesini istedi.

Anadilde yayınların bütçe ve süresinde kesintiye gidileceği yönünde bir bilgiye ulaştıklarını da anlatan Keltek, bundan endişe duyduklarını dile getirdi. Keltek, bunun yerine göçmenleri konu alan ve bu insanlara hitap eden programların vergilendirmenin bir yansıması olarak tüm yayın anlayışı içerisine yerleştirilmesi gerektiğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.