Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaz Dağları Çanakkale Belediye Meclisi'nde tartışıldı

Çanakkale Belediye Meclisi, aralık ayı toplantısında Kaz Dağları'nda yaşananları tartıştı. Belediye tarafından helikopterden çekilen fotoğraflar, meclis üyelerine gösterildi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan başkanlığındaki meclis...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kaz Dağları Çanakkale Belediye Meclisi'nde tartışıldı
Çanakkale Belediye Meclisi, aralık ayı toplantısında Kaz Dağları'nda yaşananları tartıştı. Belediye tarafından helikopterden çekilen fotoğraflar, meclis üyelerine gösterildi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan başkanlığındaki meclis toplantısında, Kaz Dağları'nda madencilik faaliyeti yürütülen alanlardan çeşitli görüntüler üyelerle gösterildi. Ayrıca bir sergiyle de bütün Çanakkale halkına da durumun anlatılacağı belirtildi.

Altın başta olmak üzere çeşitli madencilik dallarının yanısıra termik santrallerin de bölge için büyük tehdit oluşturduğu, Kaz Dağları'ndaki sondaj çalışmalarının bile büyük zarar vermeye başladığını söyleyen Başkan Gökhan, "Burada daha sondaj çalışması yürütülüyor, hüz işletmeye geçilmedi. Bu bile Kaz Dağları'ndaki güzellikleri yok ediyor. Burası bir orman ya da ağaçlandırma sahası değil, bu bir ekosistem. En küçük işlem bile etkiliyor. Arama faaliyetlerinde kullanılan kimyasal içerikli maddeler, doğaya şimdiden zarar vermeye başladı. Son olarak geçtiğimiz sene yaşanan yağışlarla birlikte kent musluklarından akan çamurlu sular da buna bir örnektir. Bu yüzden barajdan su alma sistemini değiştiriyoruz, yüzeyden almaya çalışıyoruz. Orman olan yerden çamur gelmez, bu çalışmalar yüzünden çamur geliyor." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.