Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayseri’den Suriyeliler için üç TIR yardım malzemesi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Sivil Toplum Kuruluşları ve İç Anadolu Muhtarlar Federasyonu'nun katkılarıyla başlatılan Suriyeli Sığınmacılara Yardım Kampanyası kapsamında toplanan 100 bin parça eşya, yarım ton kuru...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri’den Suriyeliler için üç TIR yardım malzemesi
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Sivil Toplum Kuruluşları ve İç Anadolu Muhtarlar Federasyonu'nun katkılarıyla başlatılan Suriyeli Sığınmacılara Yardım Kampanyası kapsamında toplanan 100 bin parça eşya, yarım ton kuru gıda ve 21 koli ilaç Suriyeli sığınmacılara dağıtılmak üzere Şanlıurfa Valiliği'ne gönderildi. Toplam 3 TIR tutan malzemelerin hareketinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki kampanyanın devam ettiğini hatırlatarak yardım çağrısını yineledi.

30 Aralık 2013 tarihine kadar devam edecek olan Suriyeli Sığınmacılara Yardım Kampanyasına Kayserililer ilk etapta 3 TIR dolusu malzeme ile katıldı. Henüz kampanya bitmemiş olmasına rağmen bugüne kadar Kayseri'de toplanan 3 TIR yardım malzemesi Şanlıurfa Valiliğine gönderildi. 3 TIR malzemeyi Dünya Ticaret Merkezi önünden Başkan Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra, Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri uğurladı.

Suriye'de insanlık dramının devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Suriye haberlerinin kanıksanmaya başladığını; ancak 150 bin kişinin öldüğü birkaç milyon kişinin yerini yurdunu terk ettiği bir dramın söz konusu olduğunu söyledi. Türkiye'nin devlet olarak yardım yaptığını ancak vatandaşların da kayıtsız kalamayacağını vurgulayan Başkan Mehmet Özhaseki, "Bu kampanyayı başlattıktan sonra gelen malzemeleri Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde tasnif ederek ilk etapta 3 TIR'a yükledik. Burada yaklaşık 100 bin parça eşya var. Çoğunluğu erkek ve kadın giysileri. Ayrıca 500 kilo pirinç ve 21 koli ilaç bulunuyor. Bütün bunları Şanlıurfa Valiliğine göndereceğiz. Onlar da göçmen olan Suriyeli kardeşlerimize dağıtacak. Kampanyaya katılan Kayserililere teşekkür ediyorum. Allah razı olsun; ancak şunu da hatırlatmak istiyorum. Bu kampanya devam ediyor. Tüm hemşehrilerimizi kampanyaya katılmaya davet ediyorum." dedi.

Başkan Özhaseki'nin konuşmasının ardından 3 TIR dolusu yardım malzemesi Şanlıurfa Valiliğine teslim edilmek üzere yola çıktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.