Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaymakam Özyiğit: Öğrencinin başarısında çevre faktörü önemli

Hatay’ın İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, öğrenci ve velilerin başarısında çevre faktörünün önemli olduğunu söyledi. İskenderun İlçe Emniyet müdürlüğü tarafından okullarda yaşanan sorunlar hakkında okul müdürleri ve emniyet...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2014 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2014 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kaymakam Özyiğit: Öğrencinin başarısında çevre faktörü önemli
Hatay’ın İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, öğrenci ve velilerin başarısında çevre faktörünün önemli olduğunu söyledi. İskenderun İlçe Emniyet müdürlüğü tarafından okullarda yaşanan sorunlar hakkında okul müdürleri ve emniyet mensupları ile birlikte bir toplantı düzenlendi. Kaymakam Özyiğit nezaretinde İTSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan, emniyet amirleri, toplum destekli polis memurları ve okul müdürleri katıldı.

    İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar, "Sadece kanunlarla değil, bilinçli bir toplum oluşturmamız lazım. Karşılaştığımız olayların çoğunda bilinçsizlik ve bana ne lazımlılık var. Eğitim ve öğretimi öğretmenlere bıraktık velilere bir sorumluluk katmadık, emniyeti polislere bıraktık. Böyle bir bakış açısı oluşmaması için hareket edilmesi lazım. Emniyet birimi olarak elbette okul önünde ve çevresinde gerekli tedbirler alınmaktadır ancak, öğretmen ve velilerimizin de duyarlı hareket etmelerini bekliyoruz." dedi.

    Kaymakam Özyiğit ise "Okul aile birlikleri, velilerimiz ve öğretmenlerimizin toplumun ortak değerleri noktasında hareket etmeleri gerekir. Emniyet teşkilatımız ve Milli Eğitim yetkililerimiz de sürekli velilerle diyalog halinde hareket etmesi gerekir. Okulumuz çevresinin sosyal yapısını çok iyi değerlendirmek lazım. O şartları değerlendirmediğimiz zaman öğrencileri sadece öğrenme unsuru olarak değerlendirdiğimizde istediğimiz sonuçlar alınamayabiliyor. Bu bağlamda öğretmenlerimize, velilerimize ve emniyet mensuplarına da önemi görevler düşmektedir." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.