Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaymakam Gale: Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşamazsak bundan utanırım

Balıkesir merkeze bağlı Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, muhtarların, çevrelerindeki fakir ve muhtaçlara karşı duyarlı olması gerektiğini belirterek, "Gerçekten köyünüzde, mahallenizde ve çevrenizde muhtaç insanlar varsa bu, büyük bir...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kaymakam Gale: Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşamazsak bundan utanırım
Balıkesir merkeze bağlı Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, muhtarların, çevrelerindeki fakir ve muhtaçlara karşı duyarlı olması gerektiğini belirterek, "Gerçekten köyünüzde, mahallenizde ve çevrenizde muhtaç insanlar varsa bu, büyük bir vebal gerektiren bir işlem. Eğer bir mahallede devletin imkânlarından gerçekten yararlanması gereken fakir fukara ve muhtaç bir insan varsa ve biz onu bulamıyorsak bundan utanırım. Bunun daha kötüsü ise vicdani mesuliyeti olmasıdır. Bu dünya sadece buradan ibaret değil, bunun aşağısı da var." dedi.

Kaymakam Gale, yeni kurulan ilçenin muhtarlarıyla bilgilendirme toplantısında biraraya geldi. İlçedeki 94 muhtarın katıldığı toplantıda Gale, istedikleri en temel görevin kendilerine dürüst ve doğru bilgilerin aktarılması olduğunu söyledi. Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan 100. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına, 13 daire müdürü de katıldı. Kaymakam Bayram Gale, 170 bin nüfusla Balıkesir'in en büyük ilçesi olduklarını bildirdi. Balıkesir'in büyükşehir olmasından sonra yeni sisteme göre köylerin mahalle olduğunu hatırlatarak, "Mahalle olunca da birtakım işlemleri belediyeler vasıtasıyla yürütmek mecburiyetindesiniz. Örneğin kanalizasyon, su, yol, kaldırım gibi temel altyapı hizmetleri, belediyelerimiz tarafından yapılacak. Mezarlık hizmetleri artık büyükşehir belediyesi tarafından yapılacak. Bu sistem sizin için büyük bir nimet ve büyük bir kolaylık oldu. Bunun nimetlerinden faydalanıp köylerimizi ve mahallelerimizi önümüzdeki günlerde buna hazırlamamız gerekiyor. Biz sizin dertlerinizi dinleyip ilgili kurumlara ileteceğiz. Bize mutlaka ulaşmanızı istiyoruz." şeklinde konuştu. Muhtarlardan istedikleri en temel görevin kendilerine dürüst ve doğru bilgilerin aktarılması olduğuna dikkat çeken Gale, "Çünkü biz mahallede sizi temsilci olarak görüyoruz. Kanuni işlemlerde sizin mührünüz, imzanız ve sizin evraklarınızı istiyoruz. Bu nedenle atacağınız imzaya ve mührünüze sahip çıkacaksınız. Nereyi mühürlediğinize ve hangi evraka imza attığınıza dikkat edin. Birtakım temel bilgiler, sizin imzanız ve mührünüzle birlikte işlerlik kazanıyor. TCK sizi memur gibi algılıyor ve yapacağınız yanlış işlerden dolayı memurlar gibi yargılanmak zorunda kalıyorsunuz. Bu da bazı konularda ağırlaştırılmış sonuçlara yol açabilir. Yapacağınız işleri sağlam yapın. Mahallenizden olmayan kimseye ikametgâh belgesi vermeyin." dedi.

Altıeylül Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın kurulması için çalışmalara başladıklarını da belirten Kaymakam Bayram Gale, bir iki ay içerisinde kurulacağını söyledi. Toplantıda kurum müdürleri de başında bulundukları birimlerin çalışma sistemi ve iş bölümleri hakkında muhtarlara bilgi verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.