Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kavurucu sıcağa rağmen spora koştular

Frankfurt'un en büyük açık yüzme havuzu Brentanobad’a düzenlenen dördüncü Aile Spor Şenliği, hafta sonu gerçekleştirildi. Frankfurt Belediyesi Meclis Üyesi ve Spor Dairesi Başkanı Markus Frank’ın himayesinde gerçekleştirilen şenliğe...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2015 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2015 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kavurucu sıcağa rağmen spora koştular
Frankfurt'un en büyük açık yüzme havuzu Brentanobad’a düzenlenen dördüncü Aile Spor Şenliği, hafta sonu gerçekleştirildi. Frankfurt Belediyesi Meclis Üyesi ve Spor Dairesi Başkanı Markus Frank’ın himayesinde gerçekleştirilen şenliğe yaklaşık 10 bin kişi katılırken, 40 farklı spor derneği stant açtı.

Brentanobad’ın geniş kapsamlı bir spor festivali için ideal bir zemin sunduğuna ve bu etkinlikle spor derneklerinin sundukları imkânların gösterildiğine işaret eden Frankfurt Spor Birliği Başkanı Roland Frischkorn Aile Spor Şenliği için “Frankfurt'ta müzeler festivalinin kültürel açıdan sahip olduğu anlam neyse, spor şenliğimiz kitlesel spor aktiviteleri için aynı anlamı kazanma yolunda ilerliyor.” ifadelerini kullandı.

SPORDA, BESLENMEK DE ÖNEMLİ

Şenliğe katılanlar, teleskopik vince çıkarak yaklaşık 60-70 metre yükseklikten Frankfurt’u izlediler ve tırmanma deneyimi yaşadılar. Ayrıca, Nautilus Dalgıçlık Kulübü ile Hessen Dalış Sporları Birliği katılımcılara dalış malzemeleri ile Brentonabad havuzunda kısa bir dalış tecrübesi yaptırdı. Aile Spor Şenliği’nde, beden hareketliliğinin yanı sıra beyin jimnastiği de ihmal edilmedi. Şenlik sırasında yaklaşık 30 oyuncu, dünya satranç şampiyonuna karşı eş zamanlı mücadele etti. Bad Nauheim Spor Kliniği katılımcılara spor yapmanın yanı sıra, sağlıklı beslenme konusunda bilgiler sunarken, Shark Project adlı dernek deniz suyunu tutmaya yönelik bilgiler verdi.

Frankfurt şehrini, Bundesliga’da temsil eden Eintracht Frankfurt Kulübü ise yaklaşık 16 farklı spor dalını tanıtan stantlarla katıldı. Sıcaklığın 40 dereceyi bulmasına rağmen festivale gelen aileler, beyzbol, tekerlekli sandalyede ve sandalyesiz basketbol, plaj voleybolu, boks, futbol, golf, lakros, tekerlekli jimnastik, rugby, tenis, ultimate frizbi ve daha başka birçok spor dalını da deneyerek yakından tanıma fırsatını yakaladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.