Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka’ya 9 yıl içinde 37 bin metreküp istinat duvarı yapıldı

Karşıyaka Belediyesi, heyelan riskine karşı şehrin muhtelif yerlerinde istinat duvarları örerek önlemler alıyor. Son dokuz yıl içinde 37 bin 192 metreküp istinat duvarı yapıldığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Heyelan...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2013 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2013 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karşıyaka’ya 9 yıl içinde 37 bin metreküp istinat duvarı yapıldı
Karşıyaka Belediyesi, heyelan riskine karşı şehrin muhtelif yerlerinde istinat duvarları örerek önlemler alıyor. Son dokuz yıl içinde 37 bin 192 metreküp istinat duvarı yapıldığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Heyelan olmadan önlemlerimizi almak istiyoruz. Belediye şantiye tesislerimizin olduğu alanlar ve Bostanlı Deresi kollarının içi başta olmak üzere pek çok yerde istinat duvarları yaptık. İşlenecek taşları da yol ve park alanlarımızda yaptığımız düzenlemelerden elde ediyoruz. Kendi ekip ve ekipmanımızı kullanarak maliyeti de azaltıyoruz." dedi.

Karşıyaka Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Cumhuriyet Mahallesi Bülent Ecevit Kültür Merkezi çevresi, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki taş ocakları içi, Örnekköy bölgesinde dere içleri başta olmak üzere şehrin tüm alanlarında ihtiyaç olan yerlere istinat duvarı yapılıyor.

Yerin özelliğine uygun bazen 10 metreye kadar yükseklikte yapılan duvarlar adeta bir kale surlarını andırıyor. Belediye şantiye ekipmanlarının artışı ile hızlanan çalışmalar kapsamında Yamanlar Dağı Gençlik Merkezi yolları ile Mavişehir sahilinde de benzeri taş dolgu ve düzenleme çalışmaları yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.