Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka'da bin kişi zeybek oynayacak

İzmir'in Karşıyaka Belediyesi’nin dev halk dansları ekibi, Cumhuriyet Bayramı için muhteşem bir gösteriye hazırlanıyor. Bin kişilik ekip, 28 Ekim 2013'te Anayasa Meydanı’nda sergileyeceği zeybek gösterisi için son provalarını yapıyor.Karşıyaka...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karşıyaka'da bin kişi zeybek oynayacak
İzmir'in Karşıyaka Belediyesi’nin dev halk dansları ekibi, Cumhuriyet Bayramı için muhteşem bir gösteriye hazırlanıyor. Bin kişilik ekip, 28 Ekim 2013'te Anayasa Meydanı’nda sergileyeceği zeybek gösterisi için son provalarını yapıyor.

Karşıyaka Belediyesi Konservatuarı bünyesindeki halk dansları kurslarına katılan bin kişi, saat 19.30’da hep birlikte zeybek oynayacak. Günlerdir hummalı şekilde çalışan ekip, son provalarından birini Mavişehir Spor Salonu’nda yaptı. Halk dansları eğitmeni Ekrem Altaylı denetiminde çalışan ekipte, 7’den 77’ye her yaş grubundan kursiyer bulunuyor. Bütün İzmirlileri bu gösteriye davet eden kursiyerler, “Bizim için çok anlamlı. Cumhuriyetimizin 90. yılını, Atamız'ın da en sevdiği halk dansıyla kutlamak istedik. Atamız'a yakışır bir gösteri olacağına inanıyoruz. Herkesi bekliyoruz.” çağrısında bulundu. Dev zeybek ekibi, belediye önünden başlayacak fener alayı ve Bayrağa Saygı Yürüyüşü’ne de katılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.