Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kars'ın kurtuluşunun 94. yılı törenine milletvekilleri katılmadı

Kars’ta şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü dolayısıyla tören düzenledi. Törene AK Parti milletvekilleri Yunus Kılıç, Ahmet Arslan ve BDP milletvekili Mülkiye Birtane katılmadı.Hükümet Konağı önünde düzenlenen...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kars'ın kurtuluşunun 94. yılı törenine milletvekilleri katılmadı
Kars’ta şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü dolayısıyla tören düzenledi. Törene AK Parti milletvekilleri Yunus Kılıç, Ahmet Arslan ve BDP milletvekili Mülkiye Birtane katılmadı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören; Vali Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Komutanı Kd. Alb. Murat Kınay ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Program çerçevesinde, 30 Ekim 1920'de işgalden kurtuluş, beyaz gelinlikli kızın temsili kurtulması ile canlandırıldı. Ayrıca protokol üyelerince gökyüzüne beyaz güvercinler uçuruldu.

Törende konuşan Belediye Başkanı Karaçanta, Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden faciasında göçük altında kalan 18 işçi için duydukları üzüntüyü dile getirdi. Kars'ın kurtuluşunu buruk bir sevinçle kutladıklarını söyledi. Başkan, Kars'ta Milli mücadele döneminde birçok ilklerin yaşandığı bir il olduğunu ifade ederek; "40 yıl Rus işgalinde kalan Karsımızın kurtuluşu Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümetinin ilk resmi zaferi, Gümrü antlaşması ise ilk resmi antlaşması bakımından şanlı tarihimizde oldukça büyük önem arz etmektedir. Doğu Cephesi zaferleri, yeni yeni toparlanmaya başlayan Türkiye Büyük Millet Meclis ordumuza moral, Gümrü antlaşması ise hükümete uluslar arası bir resmiyet kazandırmıştır. Bununla birlikte Kars,1855 yılında Rus işgaline karşı gösterilen kahramanca savunma sonucunda ilk Gazi unvanını alan ilimiz olmuştur."dedi.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın konuşmasının ardından Kars'ın kurtuluş yıldönümü için gönderilen kutlama mesajları okundu. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın kutlama mesajı okunurken, diğer törene katılamayanların gönderdiği mesajlarda tek tek okundu.

Etkinlikler; Kars'ın kurtuluşunu temsilen esaretten kurtuluşu canlandıran gelin, zabıtanın kolunda, öğrencilerin ıslık ve alkışları işleğinde protokolün yanına getirildi. Gelin, Türk Bayrağını öpüp alnına koyduktan sonra vali, garnizon komutanı ve belediye başkanına teslim etti. Protokol de teslim aldıkları Türk Bayrağı öpüp alınlarına koyduktan sonra gelinle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Tören, vali ve belediye başkanının beyaz güvercinleri uçurtmasıyla son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.