Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KARSİAD 9 ülkeden gençleri misafir etti

Kars Kafkas Sanayici ve İş Adamları Derneği (KARSİAD) Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Gençlik Programı için hazırlanan, 'Lifelong; Entrepreneurship, Leadership and Innovation' (Hayat Boyu Girişimcilik, Liderlik...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2014 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2014 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kars Kafkas Sanayici ve İş Adamları Derneği (KARSİAD) Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Gençlik Programı için hazırlanan, 'Lifelong; Entrepreneurship, Leadership and Innovation' (Hayat Boyu Girişimcilik, Liderlik ve İnovasyon) Projesi kapsamında 9 ülkeden gençleri misafir etti.

KARSİAD Genel Sekreteri Fatih Baş yaptığı açıklamada, projeye Azerbaycan, Estonya, Gürcistan, İspanya, İtalya, Hollanda, Polonya, Ukrayna ve Türkiye'den öğrencilerin katıldığını söyledi. Proje kapsamında 24 gence eğitim verildiğine değinen Baş bu bağlamda 4 eğitmenin istihdam edildiğini belirtti. Konaklama olarak 8 gün süren proje çerçevesinde katılım sağlayan gençlerin Kars'ı tanıma fırsatı bulduklarını aktaran Baş, "Hem de aldıkları eğitimlerle kendi geleceklerine yatırımlar yaptılar. Dernek olarak proje faaliyetleri kapsamında Anı Antik Kentini, Kars Kalesini gençlere gezdirdik. Geceleri ise otel içerisinde yapılan etkinliklerle renkli bir eğitim sürecini tamamladılar. Gençler proje sayesinde Kars ve Türkiye'yi tanıma fırsatı buldular." dedi.

UKRAYNALI BURDİUZHA; EL İŞARETLERİYLE ANLAŞIYORUZ

Genç girişimcilerden Ukranyalı Anastasiia Burdiuzha, Türkiye'ye ilk kez geldiğini belirterek, "Kars'tan başlamanın şansızlık olduğunu söyleyenler oldu. Fakat bu fikre kesinlikle katılmadığını belirtmek istiyorum. Bence gezegenimizin her köşesi güzel, Sarıkamış ufak bir ilçe olduğundan burada büyük alışveriş merkezleri bulamıyorsunuz. Buranın kendisine ait yerel bir yaşam tarzı var. Sarıkamış'ın kendine has bir atmosferi var ve insanlar metropollere göre daha farklılar. Yolda giderken karşılaştığınız insanlar İngilizce bilmiyor ve bizde tek kelime Türkçe bilmiyoruz, ancak insanların arkadaş canlısı olduklarını anlayabiliyoruz. El işaretleri anlaşıyoruz ve ilk kez gördükleri insanlara çay teklif ediyorlar. Projemiz bu ilçede olduğundan çok mutluyum. Bu sayede Sarıkamış’ın ruhunu hissedebildim. Bu da bana Türk kültürünü tanımamda kılavuzluk edecek." şeklinde izlenimlerini aktardı.

ANİ EN GÜZEL TARİHİ ŞEHİR

Kars'ta sadece bir gün geçirdiğinden çok fazla fikir edinemediğini ifade eden Burdiuzha, "Ancak Ani Harabeleri gördüğüm en güzel tarihi şehirlerden olduğunu söylemeliyim. Bu kadar sağlam bir şekilde korunmasına çok şaşırdım. Sarıkamış'ta her günü farklı olan bir çok gün geçirdim. Tüm duygularımı anlatmam mümkün olmasa da çok iyi ağırlandığımı, otelin çok güzel olduğunu ve eğitmenlerin çok iyi iş çıkararak girişimcilik ve liderlik alanında katılımcılara büyük katkılar yaptıklarını belirtmeliyim." dedi.

KARS'LILAR ÇOK YARDIM SEVER

Polonyalı Ania Tomczak ise Kars'ın İstanbul, Ankara gibi Türkiye'deki popüler şehirlerden çok farklı olduğunu ifade ederek, "İnsanlar çok yardımsever. Bu bölgenin Avrupa'nın teknolojisinden ve tarzından etkilenmemesini çok beğendim. Buradaki insanların Müslüman olduğu her taraftaki camilerden rahatça anlaşılabiliyor. Türkiye o kadar çeşitliliğe sahip ki gezmek için birçok yer bulabiliyorsunuz. Türkiye'nin Avrupa Birliği üyesi olmak istediğini biliyorum. Uzun bir süreç alacaktır ancak aday ülkeler arasında en iyisi olduğunu söyleyebilirim. Bu proje liderlik ve girişimcilik yeteneklerimizi geliştirmemizi sağlarken bir yandan da bizlere farklı ülkelerden farklı insanları tanıma fırsatı ve farklı kültürleri görmemizi sağladı. Bir gazeteci olarak, proje sayesinde kendi işimde kullanabileceğim 3 yeni fikrim oldu." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.