Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karasu: Yurt ve yuvalar kapatılacak

Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hamdullah Karasu, ‘Çocuk Evleri’ projesinin başlatıldığını belirterek yurt ve yuvaların kapatılacağını söyledi. Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, ‘Çocuk Evleri’nde kalan öğrencileri...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karasu: Yurt ve yuvalar kapatılacak
Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hamdullah Karasu, ‘Çocuk Evleri’ projesinin başlatıldığını belirterek yurt ve yuvaların kapatılacağını söyledi.

Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, ‘Çocuk Evleri’nde kalan öğrencileri akşam yemeğinde bir araya getirdi. Muş’ta 2 erkek ve 1 kız ‘Çocuk Evi’ açıldığını belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, evlerde kalan öğrencilere bakıcı baba ve bakıcı anneler gerekli çalışmaları yaptığını söyledi. Çocuk evleri ile öğrencilerin aile ortamında yetişeceğini kaydeden Karasu, şunları söyledi: "Muş’ta yeni başlattığımız bir sistemle çocuk evleri açtık. Artık yurt ve yuva ortamından çocukları normal aile hayatında çocuk evlerine alıyoruz. Şuanda da iki erkek çocuk evlerini açmış durumdayız. Bir çocuk evinde 4 tane kardeş bir arada kalıyor. Aynı zamanda bu evlerde kardeşlere bakan bakıcı baba bakıyor. Bakıcı babalar öğretmendirler ve onların eğitim – öğretimlerine yardımcı oluyorlar hem de diğer ihtiyaçları karşılıyorlar. Diğer bir evde ise 6 tane çocuk kalkıyor ve bu çocuklar 2 şer kardeştirler. Onlarında yaşı küçük olduğu için bakıcı anneleri var. Bakıcı annelerde aynı şekilde çocuklarımıza hizmet ediyorlar."

"2014 YILINDA YURT VE YUVA ORTAMLARINI KAPATMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

Projenin başarılı olacağına inandıklarını ifade eden Karasu, "Bunları evlere almamızın temel gayesi toplumla özdeşleştirip yani bunların anne ve babalarından öksüz ve yetim olma olgusunu ortadan kaldırıp toplumun normal bir bireyi olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla evlere aldık. Bu projenin başarılı olmasını düşünüyoruz. Gelecekte de bu ev sayıları daha da arttırıp 2014 yılında yurt ve yuva ortamlarını kapamayı düşünüyoruz. Bu çerçevede çocuklarımızla berber olma adına onlara böyle bir yemek ikramında bulunduk." diye konuştu.

Çocuk evlerinde kalan öğrenciler için düzenlenen yemekli buluşmaya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, Müdür Yardımcısı Fatih Bingölbali Çocuk Evleri Koordinasyon Merkez Müdürü Nazım Kotan, Çocuk evleri sorumluları ve çocuklar katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.