Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karasoy: Dershaneler kalkarsa öğrenciler arasında eşitsizlik ortaya çıkacak

Saadet Partisi (SP) Aydın İl Başkanı Mehmet Karasoy, “Dershaneler çocuklarımıza eşit eğitim imkanı sağlıyordu. Türkiye’nin her yerindeki çocuklarımız eşit bir bilgiyle sınavlara giriyorlardı. Dershaneler kalkarsa öğrenciler arasında...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 07:52
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 07:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karasoy: Dershaneler kalkarsa öğrenciler arasında eşitsizlik ortaya çıkacak
Saadet Partisi (SP) Aydın İl Başkanı Mehmet Karasoy, “Dershaneler çocuklarımıza eşit eğitim imkanı sağlıyordu. Türkiye’nin her yerindeki çocuklarımız eşit bir bilgiyle sınavlara giriyorlardı. Dershaneler kalkarsa öğrenciler arasında eşitsizlik ortaya çıkacak” dedi.

Dershaneler kapatılmamalı, buralar eğitim yapılan bir ticari müessesedir diyen SP Aydın İl Başkanı Mehmet Karasoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bir de buralarda çalışan öğretmenler ve burada çalışanlar var. Bu çalışanların durumu ne olacak. Son anda alınan bir karardır. Dershaneler kapanmamalıdır. Ayrıca, dershaneler milli eğitimin okullarına alternatif değildir. Dershaneler diploma vermemektedir. Çocuklar buralarda sınavlara hazırlanıyor. Değerlendirmeyi yine milli eğitimin okulları ve öğretmenleri yapıyor. Böyle bir düşünce çok hayalî düşüncedir. Dershanelerin kapatılmasına başbakan döneminde tepki olmasını istemiyor. Ama eleştiri olmalı, yapıcı muhalefet olmalı ki, doğru ve yararlı kararlar alınması için bu gerekli" ifadelerini kullandı.

İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası (EĞİTİM İLKE-SEN) Aydın İl Temsilcisi Bilal Aycan da, “Eğitim sistemi özgürleşmeden, toplum da tam anlamıyla özgürleşemez" açıklamasını yaptı.

Dershane tartışmalarında milli eğitimin ideolojik yapısı ya da tektipçi pedagojisinin ele alınması yerine, milli eğitim sisteminin doğasından kaynaklanan sorunların öne çıktığını kaydeden Aycan, "Eğitim sisteminde dayanışma, paylaşma yerine yalnızca bireyin kendisini gözettiği bir kültür aşılanmaktadır. Bugün tartıştığımız ve adına eğitim sistemi dediğimiz mekanizma bürokratlar, ekonomistler ve toplum mühendisleri tarafından tasarlanmış bir süreçtir. Kişinin rızası dışında gerçekleşir. Baştan aşağı ihlallerle, baskı ve dayatmalarla örülmüş böyle bir sistemi dershaneleri kapatmakla kurtaramazsınız” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.