Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karagöl’de çevre düzenlemesi başladı

Ankara'nın Çubuk ilçesinde Belediye Başkanı Lokman Özden, belediyeye devredilen Karagöl’ün ve çevresinin yeniden düzenlenmeye başladığını bildirdi. Ankara ve Çubuk’un doğal güzellikleriyle ünlü Karagöl’ünü, Çevre Koruma ve Milli...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karagöl’de çevre düzenlemesi başladı
Ankara'nın Çubuk ilçesinde Belediye Başkanı Lokman Özden, belediyeye devredilen Karagöl’ün ve çevresinin yeniden düzenlenmeye başladığını bildirdi. Ankara ve Çubuk’un doğal güzellikleriyle ünlü Karagöl’ünü, Çevre Koruma ve Milli Parklar’dan alan Çubuk Belediyesi, rölöve ve restorasyon projelerinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Karagöl’de restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarına başladı.

Yapılan rölöve ve restorasyon projeleriyle Çevre Koruma ve Milli Parkların onayını aldıktan sonra Karagöl’de çevre düzenleme restorasyon çalışmalarına başlanıldığının müjdesini veren Çubuk Belediye Başkanı Lokmanı Özden, yapılan çalışmanın ilçe turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Yapılan çalışmanın yaklaşık 600 bin TL’ye mal olacağını kaydeden Başkan Özden, çalışmanın Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi tarafından yürütüleceğini kaydetti.

Başkan Özden, şu bilgileri verdi: "Yapımına başlanılan çevre düzenlemesinde gölün çevresindeki taş duvar Karagöl’ün tabiatına uygun taşlarla yeniden örülecek ve gölün çevresine ahşap korkuluklar yerleştirilerek bunların arasına da dekoratif urgan yerleştirilecek. Ayrıca Karagöl’de bulunan eski lokantaya ait bina ve misafirhane ise restore edilecek. Otoparkı, göl çevresi ve çocuk oyun alanının bulunduğu boşluk düzenlenerek doğal ortamına uygun olarak peyzajı yapılacak ve 8 bin adet Karagöl’ün doğasına uygun bitki dikilecek. Yine göl çevresine salıncaklı ahşap gruplar ve kamelyalar yerleştirilirken, çocuk oyun grupları da ahşap olarak yenilenecek. Bunlarla birlikte mesire alanına mescit, çocuk emzirme odası, bay ve bayan wc ile lavaboların bulunduğu yeni bir yapı yapılacak ve göl çevresinde bulunan 3 adet çeşmenin tamiratı yapılacak. Burası Ankaralıların yaz–kış piknik yapabilecekleri ve şehrin yoğunluğundan kurtulup rahat bir nefes alabilecekleri bir yer haline gelecek."

Karagöl’e yapılacak düzenlemeyle ilgili büyük destek veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi çalışanlarına teşekkür eden Başkan Özden, yapılacak çalışmanın Aralık ayının sonunda tamamlanacağını da sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.