Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karadağ’da 2 kilise ve bir piskoposluk sarayı gün yüzüne çıkarıldı

Karaman Müze Müdürü Abdulbari Yıldız, Karadağ’daki Değle ören yerinde devam eden kazı çalışmalarında iki kilisenin ve bir piskoposluk sarayının gün yüzüne çıkarıldığını bildirdi.Müze Müdürü Abdulbari Yıldız yaptığı yazılı...

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karaman Müze Müdürü Abdulbari Yıldız, Karadağ’daki Değle ören yerinde devam eden kazı çalışmalarında iki kilisenin ve bir piskoposluk sarayının gün yüzüne çıkarıldığını bildirdi.

Müze Müdürü Abdulbari Yıldız yaptığı yazılı açıklamada, kazı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yıldız, "Kazı çalışmaları sonrasında meydan ve sokaklarda çevre düzenlemesi yapıldı. Alana yönlendirme levhalarının yanında Türkçe-İngilizce tanıtım panosu konuldu. Ziyaretçilerin tuvalet ihtiyacının giderilmesi için gezinti alanı dışında mobil tuvalet kullanıma açılmıştır. Alanı ziyaret eden vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla tarafımızca 10 bin adet Türkçe-İngilizce broşür basıldı. İŞKUR projesi kapsamında yılın 9 ayı alanda temizlik ve güvenlik personelleri görevlendirilmiştir." dedi.

Karadağ Değle Ören yerinde yapılan kazı çalışmalarının devam edeceğini dile getiren Yıdız, Ermenek Gökçeseki ören yerinde arkeolojik kazı çalışmalarına başlandığını kaydetti.
Mart ayının ortalarında Ermenek merkez ile Yukarı Çağlar ören yerinde de arkeolojik kazı çalışmalarının yapılmasının planlandığını açıklayan Yıldız, çalışmalar neticesinde yaklaşık 100 vatandaş için yaklaşık 7 aylık bir istihdamın oluşacağını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.