Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karacabey'e defne kurutma tesisi kuruluyor

Karacabey’e bağlı Kurşunlu köyünde Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle başlatılan proje çerçevesinde Defne Kurutma Tesisinin temel atma töreni Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. 200...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karacabey'e defne kurutma tesisi kuruluyor
Karacabey’e bağlı Kurşunlu köyünde Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle başlatılan proje çerçevesinde Defne Kurutma Tesisinin temel atma töreni Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

200 üyeli Karacabey Kurşunlu Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından hayata geçirilen projeyle birim kilogram başına elde gelirin artırılmasının hedeflendiğini belirten Vali Karaloğlu, ayrıca önemli bir maliyet olan nakliye giderinin de en aza indirileceğini ifade etti. "Mevcut projede sadece kurutma işlemine göre planlanmış olan işletmenin, ilerleyen dönemlerde yapılacak yatırımlarla çeşitli defne irinlerini üretebilmesi de mümkün olacaktır." diyen Karaloğlu, 345 bin 684 TL projenin 172 bin 842 TL’lik kısmının TKDK’dan hibe alınarak gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. Tesisin yıl sonunda tamamlanarak faaliyete başlaması hedefleniyor.

Yetkililerden bilgi alan Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile beraberindeki Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, Bursa Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik başta olmak üzere daire amirleri ve vatandaşlar defne kurutma tesisinin çelik direklerinin dikilmesi için ilk kaynak işlemini yaptı.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, son olarak kestane ormanlarında incelemelerde bulunarak kemençe dinletisi eşliğinde köylülerin pişirdiği kestanelerden yedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.