Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karacabey’e defne kurutma tesisi kuruldu

Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Kurşunlu köyünde Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle kurulan Defne Kurutma Tesisi Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun katıldığı törenle hizmete açıldı. Karacabey’de 744 hektar alanda...

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2015 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2015 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karacabey’e defne kurutma tesisi kuruldu
Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Kurşunlu köyünde Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle kurulan Defne Kurutma Tesisi Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun katıldığı törenle hizmete açıldı.

Karacabey’de 744 hektar alanda bulunan defnenin daha az maliyetle kurutularak işlenmesiyle köylünün ciddi gelir elde edeceğini vurgulayan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, köyden göçü önleyici bu tür projeleri desteklemeye devam edecekleri mesajını verdi.

200 üyeli Karacabey Kurşunlu Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından hayata geçirilen projeyle birim kilogram başına elde gelirin artırılmasının hedeflendiğini belirten Vali Karaloğlu, ayrıca önemli bir maliyet olan nakliye giderinin de en aza indirileceğini ifade etti. "Mevcut tesiste sadece kurutma işlemine göre planlanmış olan işletmenin, ilerleyen dönemlerde yapılacak yatırımlarla çeşitli defne ürünlerini üretebilmesi de mümkün olacaktır." diyen Karaloğlu, 345 bin 684 TL projenin 172 bin 842 TL’lik kısmı TKDK’dan hibe alınarak gerçekleştirilen tesis sayesinde artık İzmir’e gidilmek zorunda kalınmayacağını vurguladı. Karaloğlu, köylerde istihdamı artırıcı bu tür projelerle göçün önlenebileceğini ifade ettiği konuşmasında orman ve denizle iç içe olan Kurşunlu’nun tüm zenginliklerinin ekonomiye kazandırılması adına girişimlerin süreceğini belirtti.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun da, “Kurşunlu'da defne hasadından her yıl önemli miktarlarda gelir elde ediliyor. Bursa Orman Bölge Müdürlüğünce hazırlanan Defne Yönetim Planına göre 2014 yılında 744 hektar alanda 3 bin 200 ton defne hasadı yapıldı.” dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik başta olmak üzere daire amirleri ve vatandaşların katıldığı törende kurdele kesimiyle defne kurutma tesisi hizmete açıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.