Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kara: Gaziantep eğitimi için şapkamızı çıkarıp önümüze koymalıyız

Gaziantep Ticaret Odası(GTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bilal Kara, Gaziantep’in ekonomik başarısını uzun vadede koruyabilmesi için eğitime yatırım yapması gerektiğine vurgu yaparak, “Hepimiz şapkamızı önümüze koyalım, elimizden...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kara: Gaziantep eğitimi için şapkamızı çıkarıp önümüze koymalıyız
Gaziantep Ticaret Odası(GTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bilal Kara, Gaziantep’in ekonomik başarısını uzun vadede koruyabilmesi için eğitime yatırım yapması gerektiğine vurgu yaparak, “Hepimiz şapkamızı önümüze koyalım, elimizden ne gelir diye düşünelim.” dedi.

GTO Kasım ayı olağan toplantısı Meclis Başkanı Ali Yener başkanlığında gerçekleştirildi. GTO Yönetim Kurulu adına Başkan Yardımcısı Bilal Kara yaptığı konuşmada, “Şehrimizin ekonomi ve sanayi alanında yaptığı atılımlar hepimiz için bir gurur vesilesi. Ancak konu eğitim olunca, ne yazık ki hala olması gereken yerde değiliz.” diye konuştu.

Kaliteli eğitim alma hakkının önemine vurgu yapan Kara, şunlara dikkat çekti: “81 ili olan ülkemizde, Gaziantebimiz eğitimde ve üniversite sınavı başarı sıralamasında çok gerilerde. Bu noktada hepimiz şapkamızı önümüze koymalı ve 'elimizden ne gelir' diye düşünmeliyiz. Bugün ticaret ve sanayide ne kadar gelişmiş olursak olalım, eğitim konusunda yatırım yapmadığımız sürece bu başarımızı da uzun vadede korumamız mümkün olmayacaktır. Bu noktada, GTO olarak eğitim ile ilgili projelere çok önem veriyoruz.”

HAM MADDEYİ İTHAL DEĞİL İMAL ETMELİYİZ

Gaziantep’in Türkiye ortalaması üzerinde seyreden bir ekonomik başarı grafiğine sahip olduğunun altını çizen Kara, bu başarıyı devam ettirmek için yeni şeyler üretmek ve dışa bağımlılığı azaltmak gerektiğine vurgu yaptı. Bu noktada ham madde üretiminin önemli bir adım olacağını belirten Kara, “Artık ham maddeyi ithal değil imal etmeliyiz. Böylelikle ham maddeyi ithal edip, işleyip tekrar ihraç etmenin getirdiği maliyet azaltılacak ve rekabet arttırılacaktır. Şu anda ilimizde az da olsa ham madde üretimine başlandı. Umarım bu sayı önümüzdeki günlerde daha da artar.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.