Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Kan Transfüzyonlarında Hemşirenin Rolü' konferansı düzenlendi

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Sağlık Yüksekokulu ve Kamu Hastaneleri Birliği tarafından Hemşirelik Haftası etkinlikleri kapsamında 'Kan Transfüzyonlarında Hemşirenin Rolü' konulu konferans verildi.Sağlık Yüksekokulu...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2015 19:04
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2015 19:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Kan Transfüzyonlarında Hemşirenin Rolü' konferansı düzenlendi
Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Sağlık Yüksekokulu ve Kamu Hastaneleri Birliği tarafından Hemşirelik Haftası etkinlikleri kapsamında 'Kan Transfüzyonlarında Hemşirenin Rolü' konulu konferans verildi.

Sağlık Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Karacabey, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sevinç Polat, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fevzi Polat, Üniversite Genel Sekreteri Erol Sorucu, öğreniciler katılırken, Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hicran Çavuşoğlu da konuşmacı olarak katıldı.

Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sevinç Polat, konferansta yaptığı açılış konuşmasında, bu yıl Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen 'Hemşireler Değişim İçin Bir Güç; Etkin Bakım, Etkin Maliyet' konulu tema işlendiğini belirterek, hemşilerin haftasını kutladı.

Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hicran Çavuşoğlu da 'Kan Transfüzyonlarında Hemşirenin Rolü' konulu konferans verdi. Kan transfüzyonunun doku transplantasyonu gibi düşünülmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr Çavuşoğlu, ”Günümüzde transfüzyon tedavisinde tam kan verilmesi yerine hastada eksik olan kan ürünlerinin verilmesi gerekir. Bu uygulama ameliyat nedeniyle kan kaybı, şiddetli anemi, lösemi ve talasemi gibi hematolojik sorunların tedavisinde uygulanılmaktadır.“ dedi.

Sağlık Yüksekokulu Araştırma Görevlisi Betül Kuş ise temel sağlık hizmetlerinin başarısının hemşirelere bağlı olduğunu belirterek hemşirelik mesleği ile ilgili bilgiler verdi. Konferansın sonunda Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Karacabey, Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hicran Çavuşoğlu’na, Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Selda Yüzerise ve Sağlık Yüksekokulu Araştırma Görevlisi Betül Kuş’a teşekkür plaketi takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.