Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Kamuda daha fazla göçmen kökenli istihdam edilmeli'

Kamu kurum ve kuruluşlarında daha fazla göçmen istihdamının önünün açılması için Almanya'nın Baden Württemberg eyaletindeki çalışmalara hız verildi. Söz konusu istihdamların özellikle bakanlıklarda ve emniyet teşkilatında olması...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kamu kurum ve kuruluşlarında daha fazla göçmen istihdamının önünün açılması için Almanya'nın Baden Württemberg eyaletindeki çalışmalara hız verildi. Söz konusu istihdamların özellikle bakanlıklarda ve emniyet teşkilatında olması ile ilgili çalışmalar da devam ediyor. En son yapılan toplantıda dile getirilen ‘'kültürlerarası yetkinlik' şartı da dikkat çekti.

Baden Württemberg Eyaleti Uyum Bakanlığı kültürlerarası açılım toplantılarına eyaletteki valilik, yüksek okul ve bakanlıkların idarecileri ile devam etti. Stuttgart'ta ikincisi düzenlenen açılım toplantıların amacı devlet dairelerinde çalışan göçmenlerin sayısını artırmak. Konuyla ilgili açıklama yapan Uyum Bakanlığı Müsteşarı Dr. Wolf-Dietrich Hammann, "Kültürlerarası açılım ile devlet dairelerin kapılarını göçmenlere açmayı hedefliyoruz.

Çeşitlilik Baden Württemberg'in bir özelliğidir. Sınır dışı edilmişler, mülteciler, misafir işçiler ve genç yetenekler; hepsi de bu eyalette çoğulcu topluma katkıda bulundu. Dolayısıyla bu kişilerin ihtiyaçlarına ve isteklerine cevap verebilmek bizim için çok önemli. Kültürlerarası açılım herkese eşit katılım hakkı ve fırsat eşitliği yönüyle de eyalet hükümetinin bir beklentisidir. Ayrıca bu sayede göçmenlerin yeteneklerinden de faydalanma imkanına sahip olacağız" dedi.

Kültürlerarası açılım ile göçmenlere özel veya kolaylaştırıcı kurallar getirmediklerini de sözlerine ekleyen Müsteşar Hamman, "Söz konusu projeyle göçmenlere avantaj sağlamayı hedeflemiyoruz. Fakat göçmenlerin haksızlığa uğramasını da istemiyoruz. Amacımız öncelikle devlet dairlerinde görev yapan göçmenlerin sayısını artırmak. İkincisi de bu sayede tüm çalışanların kültürlerarası yetkinliğini geliştirmek. Her iki hedefimize de başarıyla ulaşacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

Mevcut yasal durumda kültürlerarası açılım imkanlarının masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Speyer Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden Prof. Jan Ziekow, "Kamu hizmetinde çalışmak için öncelikle yetenekli, başarılı ve söz konusu mesleğe uygun olmak gerekiyor. Bir devlet dairesinde çalışmak için öncelikle bu üç şart önemli. Devlet daireleri de göçmenlere ulaşmak için onlara yönelik iş ilanı hazırlamalı. Örneğin bazı işyerlerin göçmenlere yönelik olması için ilanlara 'kültürlerarası yetkinlik' şartı konulabilir." dedi.

Baden Württemberg Eyaleti İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Dr. Herbert O. Zinell ise emniyetin daha fazla göçmen polis istihdam edebilmek başlattığı teşvik kampanyasının olumlu sonuçlar verdiğini açıkladı. Müsteşar Zinell, "Emniyetin polislik mesleğine teşvik kampanyası sayesinde göçmen gençlerden bize gelen başvuruların sayısında büyük oranda artış oldu. Son dönemde polis teşkilatına gelen başvuruların yüzde 20'si göçmen kökenli gençlere ait. Ayrıca mesleğe başlayan göçmen kökenli gençlerle de bugüne kadar sadece olumlu tecrübeler edindik." diyerek göçmenlerin kamudaki önemine dikkat çekti.

Baden Württemberg eyaletinde çalışan insanların yüzde 24'ü göçmen kökenliyken devlet dairelerinde çalışanların sadece yüzde 9'u göçmen kökenli.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.