Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamu-üniversite işbirliği bölgesel toplantısı Elazığ'da gerçekleştirildi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı organizasyonunda kamu-üniversite iş birliği bölgesel 18. toplantısı Elazığ Fırat Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Organizasyona Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Malatya Valisi Vasip...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kamu-üniversite işbirliği bölgesel toplantısı Elazığ'da gerçekleştirildi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı organizasyonunda kamu-üniversite iş birliği bölgesel 18. toplantısı Elazığ Fırat Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Organizasyona Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Malatya Valisi Vasip Şahin, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr.Ersan Aslan, Elazığ, Bingöl, Malatya ve Tunceli üniversitelerinin rektörleri panelist olarak katıldı. Toplantıda kamu-üniversite iş birliği konusunda yapılacaklar ele alındı.

Moderatör Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, konuşmasında "Ülke zenginliği açısından baktığımızda 2023 hedefi ile bir rüyanın senaryosunu yazıp koydular önümüze. Dediker ki bir rüyanız var gelişmiş ülke olmak. Gelişmiş ülke olmanın da belirleyici de kişi başına düşen milli gelirin 25 bin Doların üzerine çıkarmak. Dolayısıyla bizim hedefimiz, 2023 hedefimiz 25 bin Dolar iken buna bağlı olarak yapacağımız ihracat 153 milyar dolardan 500 milyar dolarlık bir hedefe açıldı." ifadelerini kullandı.

Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak ise yaptığı değerlendirmede, "Bir ülkenin gelişmesinin temelinde kültürel değerlere verdiği önem kadar; inovasyon kültürü, araştırma ve geliştirme kültürü de önemlidir. Üniversitemizde bütün öğretim adamları, bilim adamları, öğrencileri ve diğer araştırma ve geliştirme imkanları ile sanayimizin gelişmesi için bütün katkıyı sağlayacak ve inşallah Türkiye'nin 10 yıl sonra 2023'de dünyanın en büyük ilk on ekonomisi arasında olması hedefi ile üzerimize düşen katkıyı yapacağız." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.