Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaman Ceviz Festivali'nde resmi program uygulanmayacak

Kırşehir’in Kaman ilçesinde 23.’sü yapılacak Ceviz Kültür ve Sanat Festivali'nde bu yıl resmi programın uygulanmayacağı açıklandı.Ceviz ağaçlarını soğuk vurması nedeniyle ürün alınamayacağı için festival programında değişiklik...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2014 19:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2014 19:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırşehir’in Kaman ilçesinde 23.’sü yapılacak Ceviz Kültür ve Sanat Festivali'nde bu yıl resmi programın uygulanmayacağı açıklandı.

Ceviz ağaçlarını soğuk vurması nedeniyle ürün alınamayacağı için festival programında değişiklik yapıldığını açıklayan Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu, "Bu yıl ceviz ağaçlarının soğuk alması nedeniyle ilçemizde maalesef ceviz hasadı yapılamayacak. Bu nedenle ceviz festivalimizi de gerçekleştiremeyeceğiz. Her yıl tonlarca cevizin elde edildiği ilçemizde ürün veren ağaçlarımızın maalesef yüzde 95'i dondan etkilendi. Hal böyle olunca da Ceviz Derneği ve Ceviz Üreticileri Kooperatifi ile görüşerek, ceviz kalitemizi de korumak adına bu yıl festivalimizde ceviz pazarı kurmama kararı aldık. Edindiğimiz bir diğer bilgi ise festivalde satılmak üzere diğer illerden ceviz getirileceğidir. Bu bilgiler asılsızdır. Bu yıl ilçemizde satılan cevizin Kaman cevizi olmadığını tüm tüketicilerimizin bilmesi gerekmektedir." dedi.

Başkan Talu, adına festival düzenlenen Kaman cevizinin bu yıl olmaması nedeniyle, festivalin protokol ve panayır kısmını iptal etmek zorunda kaldıklarını ifade ederek, "Kurban Bayramı'nın 3. gününe denk gelen 6 Ekim Pazartesi günü düzenleyeceğimiz halk konseri ile 23. Ceviz Kültür ve Sanat Festivali'ni kutlamış olacağız." diye sözlerini tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.