Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Kahverengi Tuzak’ sergisi Neumünster‘de

Almanya'nın Schleswig Holstein eyaletine bağlı Neumünster kentinde‘Der BrauneFalle’ (Kahverengi Tuzak) adlı bir sergi ziyarete açıldı. Serginin amacı ise aşırı sağa karşı daha iyi mücadele etmek ve gençlerin bu zihniyeti temsil eden...

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2014 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2014 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'nın Schleswig Holstein eyaletine bağlı Neumünster kentinde‘Der BrauneFalle’ (Kahverengi Tuzak) adlı bir sergi ziyarete açıldı. Serginin amacı ise aşırı sağa karşı daha iyi mücadele etmek ve gençlerin bu zihniyeti temsil eden gruplara katılmasını engellemek. 2004 yılından bu yana Almanya’nın farklı kentlerinde ücretsiz olarak ziyarete açılan sergi, 5 Mart tarihine kadar Neumünster’de kalacak.

Aşırı sağ ideolojinin nasıl başladığı, hangi altyapıya sahip olduğu ve üyelerinin hangi stratejiye göre hareket ettiği, katılanların nasıl kariyer yaptıklarını anlatan ‘Kahverengi Tuzak’ adlı bu sergi, Türk esnafları hedef seçen NSU terör hücresinin ortaya çıkmasından sonra güncellendi.

Serginin açılışında konuşan Eyalet İçişleri Bakanı Andreas Breitner, Schelswig Holstein Anayasayı Koruma Dairesi’nin bundan sonra özellikle aşırı sağa bağlı kişileri daha dikkatle takip etmesi gerektiğini belirtti. Radikal kişileri gözetim altında tutmak gerektiğine işaret eden Breitner, “Politik şiddete karşı mücadele edebilmemiz için şiddet eylemi gerçekleşmeden önce bilgi almamız gerekir. Biz, özellikle demokratlar ve STK’lar, uyanık olmalı ve birlikte mücadele etmeliyiz." diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.