Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kahta’ya modern hükümet binası yapılacak

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner beraberinde Proje Mimarı Metin Hanoğlu ve Kahta Kaymakamı Metin Esen ile Kahta'ya yapılması planlanan yeni hükümet konağı projesini inceledi. Yeni hükümet konağı taslağını hazırlayan Mimar Metin...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kahta’ya modern hükümet binası yapılacak
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner beraberinde Proje Mimarı Metin Hanoğlu ve Kahta Kaymakamı Metin Esen ile Kahta'ya yapılması planlanan yeni hükümet konağı projesini inceledi.

Yeni hükümet konağı taslağını hazırlayan Mimar Metin Hanoğlu, projeyle ilgili bilgi vermek için Kahta Kaymakamlığında AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ve Kaymakam Metin Esen'e proje taslağı hakkında bilgi verdi.

Türkiye’nin en modern hükümet konaklarından biri olacak Kahta Hükümet Konağı'nın 6900 metrekare alan üzerinde 1200 metrekaresi hizmet binası yapılacak. Dört kat olacak olan hükmet konağının altına 100 araçlık kapalı otopark, geriye kalan 5700 metrekaresi ise çevre düzenlenmesi ve meyden olacağı belirtildi.

Mimar Hanoğlu, “Arsa yeri olarak düşündüğümüzden daha güzel bir kulanım alanına sahip, şehre de artı bir değer katacak. Burada yapılacak hükümet konağının elektriği, kuracağımız güneş panelleri ile 24 saat kendi elektriğini kendisi üretecek. Bütün çevre aydınlatmasını bu üretilen enerji ile yapacağız. Bunun için herhangi bir enerji sarfiyatı da olmayacak” dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ise proje hakkında şunları söyledi: “Arkadaşlar çok iyi bir proje hazırlamışlar. İnşallah projeyi tamamladığımızda İçişleri Bakanlığından onayını alıp ihale aşamasına geçireceğiz. Projeyi hazırlayan firma, vilayetimizdeki projeyi de hazırlayan firmadır. Çok güzel bir proje hazırlamışlar, şahsen ben çok beğendim. Bu proje Türkiye’de eşi benzeri az olan bir proje, tarihle modernliğin örtüştürüldüğü bir proje, şimdiden halkımıza hayırlı olsun diyorum.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.