Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Kaf Dağı'ndan Anadolu’ya' projesi ile Çerkezler bir araya geldi

Kuzey Kafkasya’dan gelen mülteciler, AB Gençlik Projesi kapsamında bir araya geldi. Kuzey Kafkas Kültür Derneği tarafından organize edilen program kapsamında “Kaf Dağından Anadolu’ya” isimli bir proje hazırlandı. Proje de Geleneksel Kafkas...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 22:01
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 22:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Kaf Dağı'ndan Anadolu’ya' projesi ile Çerkezler bir araya geldi
Kuzey Kafkasya’dan gelen mülteciler, AB Gençlik Projesi kapsamında bir araya geldi.

Kuzey Kafkas Kültür Derneği tarafından organize edilen program kapsamında “Kaf Dağından Anadolu’ya” isimli bir proje hazırlandı.

Proje de Geleneksel Kafkas Kıyafetleri Sergisi ile ‘Kafkasya’da gündelik yaşam’, ‘Kafkasya’da Savaş’, Kafkasya’dan Sürgün, ‘Türkiye’deki Kafkasya’, ‘Milli Mücadele de Kafkasyalılar’ konulu olmak üzere arşiv fotoğraflarından oluşan sergi açıldı.

Sergiyi Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok'da ziyaret etti. Demirok, düzenlenen etkinliğin Kafkas kültürünü halkımıza tanıtmak noktasında çok önemli bir faaliyet olduğunu belirtti.

Kuzey Kafkas Dernek Başkanı Vahap Baygüneş is, “Avrupa Birliği destekli bir proje sonrasında bu serginin açılışı yapıldı. İlgi alaka çok fazla. Kuzey Kafkas Kültür Derneği 1966 yılında kuruldu. Sivas’ta 30 bin kişiye hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.

Kafkas mutfağından oluşan yemeklerin tanıtıldığı serginin de düzenlendiği program kapanış etkinliği ile sona erdi.
Etkinlikte 'Çeçen dansı' yapan gençler gönüllerince eğlendi. Proje eğitmeni Ömer Temizkan, Kuzey Kafkasya’dan gelenler olarak proje kapsamında bir araya geldiklerini ve çeşitli etkinlikler düzenlendiğini anlatarak, Çerkezler olarak düzenledikleri etkinliğe yoğun bir katılım olduğunu söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.