Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Jusos’a göre federal düzeyde de ‘sol ittifak’ mümkün olabilir

Thüringen eyaletinde Sol Parti, Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller’in ‘sol ittifak’ oluşturmasına kuvvetle muhtemel gözüyle bakılıyor. SPD’nin yönetimi bu ittifakın federal düzeye örnek teşkile etmeyeceği yönde açıklamalar yaparken,...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Thüringen eyaletinde Sol Parti, Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller’in ‘sol ittifak’ oluşturmasına kuvvetle muhtemel gözüyle bakılıyor. SPD’nin yönetimi bu ittifakın federal düzeye örnek teşkile etmeyeceği yönde açıklamalar yaparken, partinin gençlik kolları Jusos ise aksini savundu. Jusos Başkanı Johanna Uekermann, Thüringen’deki Kızıl-Kırmızı-Yeşil ittifakının Büyük Koalisyon’dan daha adil politika yürütebileceğini gösterebileceğini ifade etti.

Uekermann Frankfurter Rundschau’ye yaptığı açıklamada, “Bu, Kızıl-Kırmızı-Yeşil’in federal düzeyde de giderek gerçekçi bir seçenek haline geldiği anlamına geliyor.” dedi. Genç Sosyal Demokratların başkanı ayrıca SPD ile Sol Parti arasında dış politikadaki fikir ayrılığının ittifaka mani olarak gösterildiğini dile getirerek, “Fakat bir başlangıç yapılır ve diğer alanlarda başarılı işbirliğine gidilirse, belki de uzlaşma da sağlanabilir.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Bilindiği gibi Thüringen’in SPD teşkilatının yönetimi Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve Sol Parti ile yaptığı ön görüşmelerden sonra Sol Parti ve Yeşiller’le ittifak yapmak istediklerini açıklamıştı. Kızıl-Kırmızı-Yeşil hükümeti kurulursa Bodo Ramelow ilk Sol Partili eyalet başbakanı olmuş olacak. SPD’nin yönetiminden Genel Sekreter Yasmin Fahimi ve Başkan Vekili Ralf Stegner ise Thüringen’deki ittifakın federal düzeye örnek teşkil etmeyeceği yönde açıklamalarda bulunmuştu.

Siyaset bilimci Prof. Karl-Rudolf Korte ise bu eyaletteki gelişmeyi Baden-Württemberg ile karşılaştırdı. Winfried Kretschmann’ın 2011 yılında ‘ilk Yeşiller Partili eyalet başbakanı’ olduğunu hatırlatan Korte, “Kızıl-Kırmızı-Yeşil federal düzeyde de bir seçenek haline geliyor.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.