Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İznik Gölüne 100 bin adet yavru sazan bırakıldı

Antalya Kepez'de bulunan Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü’nden alınan sazanlar gece saatlerinde İznik Gölüne bırakıldı.Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifinin öncülüğünde, İznik Gölü Su Ürünleri...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2015 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2015 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İznik Gölüne 100 bin adet yavru sazan bırakıldı
Antalya Kepez'de bulunan Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü’nden alınan sazanlar gece saatlerinde İznik Gölüne bırakıldı.

Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifinin öncülüğünde, İznik Gölü Su Ürünleri Kooperatiflerinin İl Müdürlüğüne balıklandırma yapılması için yavru balık talebi oldu. Bunun üzerine harekete geçen Bursa il müdürlüğü Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü ile irtibat geçerek istenen yavru balıklar temin etti. Akdeniz’den nakil aracı ile İznik Gölüne getirilen 100 bin adet yavru sazan balığı göl doğal ortamına salındı. Akdeniz’den getirilen balıklar İznik Gölü'nün doğal sazan balığı türü olan pullu sazan balıklarından oluşuyor.

100 BİN PULLU SAZAN BIRAKILDI

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, göl, gölet ve barajlarda zaman zaman balıklandırma yaptıklarını belirterek, “Bu çalışmalar ile sucul ortamların balık stoklarının zenginleştirilmesi amaçlanıyor. Balıklandırma çalışmasında kullanılan sazan balığı hem kültür balıkçılığında, hem de doğal suların aşılanmasında kullanılıyor. Ülkemizde göl verimliliğinin arttırılması amacıyla 1970 yılından beri göl, gölet ve baraj göllerimizin balıklandırılmasında yavru sazan balığı kullanılıyor.” dedi.

Kiralanmayan göl, gölet ve barajlarda her yıl program çerçevesinde balıklandırma çalışmalarının yapıldığını anlatan Çelik, şunları söyledi: “Avlak sahası ve projeli olarak kiralanan iç sularda balıklandırma faaliyetleri, kiralayan şahıs veya tüzel kişilikler tarafından gerçekleştirilmesi isteniyor. İznik Gölü de 4 avlak sahasına ayrılarak, Orhangazi, Narlıca, Çakırca ve Göllüce Su Ürünleri Kooperatiflerine kiralandı.”

İl Müdürü Ömer Çelik, Bursa’nın su konusunda çok zengin olduğunu belirterek, “Ülkemizin büyük göllerinden 308 kilometre karelik alana sahip İznik Gölü, 156 kilometrelik alana sahip Uluabat Gölü ve kiraya verilmiş veya projelendirilmiş baraj ve göletler ile çok değerli sulak alanlara sahip ilimizin su ürünleri potansiyelinin arttırılması için çalışmalarımız, kooperatiflerimize olan desteğimiz artarak devam edecek. İznik ve Orhangazi'li balıkçılarımıza hayırlı olmasını diler, bol ve bereketli av sezonu geçirmelerini temenni ederim” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.