Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'de baraj suyuna lağım karıştığı iddiası

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Buca ilçesi Kaynaklar Mahallesi’nden geçen Tahtalı Çayı’na akan kanalizasyonun, suya karışarak baraja gittiğini ileri sürdü. Çevre ve Şehircilik ile Halk Sağlığı il yetkililerinin de katıldığı...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Buca ilçesi Kaynaklar Mahallesi’nden geçen Tahtalı Çayı’na akan kanalizasyonun, suya karışarak baraja gittiğini ileri sürdü. Çevre ve Şehircilik ile Halk Sağlığı il yetkililerinin de katıldığı toplantıda konuşan Sait, “Büyükşehir Belediyesi acil önlem almalıdır. Belediye, foseptik ve atık su bedeliyle vidanjör parası alıyor ama hizmet vermiyor.” dedi.

Milletvekili Sait Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Sema Yunatçı, Halk Sağlığı İl Müdür yardımcıları Dr. Ayşe Candan ve Murat Ol ile Buca İlçe Halk Sağlığı Müdürü Azime Sine’nin de hazır bulunduğu toplantıda belediyeyi eleştirdi. Toplantıya katılan vatandaşlar da, "Kirli su içmek istemiyoruz, sağlığımız tehlikeye atılıyor" yazılı pankartlar taşıdı. Bölgede çevre katliamı yaşandığını iddia eden Rıfat Sait, Buca’da oturan birisi olarak duyarlılık gösterdiğini belirterek, “Bölgeden akan Tahtalı Çayı’na, atık sular başta olmak üzere kanalizasyon karışıyor. Özellikle aşırı yağışlarda sorun oluyor. Yağmur sularıyla birlikte kirli su baraja gidiyor. İzmirliler de bu barajın suyunu içiyorlar. Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün, bölgeye acil altyapı ve kanalizasyon sistemini kurması gerekir. Bunun toplamda 2 milyon liralık maliyeti var. Belediye bunu yıllardır ihmal etti.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.