Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'de 'AYDAN 1' atık toplama gemisi denize indirildi

Aydan Denizcilik tarafından yapılan ve İzmir’de inşa edilen ikinci atık toplama gemisi "AYDAN 1", Levent Marina’dan törenle denize indirildi. Aydan Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tokdemir, son zamanlarda denizlerde çıkan tekne...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir'de 'AYDAN 1' atık toplama gemisi denize indirildi
Aydan Denizcilik tarafından yapılan ve İzmir’de inşa edilen ikinci atık toplama gemisi "AYDAN 1", Levent Marina’dan törenle denize indirildi. Aydan Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tokdemir, son zamanlarda denizlerde çıkan tekne yangınlarına müdahale edebilecek ve saatte 40 ton su basabilecek yangın söndürme tertibatının mevcut olduğunu söyledi. İzmir bölgesinde yeterli kapasitede atık alım tesisi olmamasının büyük sıkıntılara yol açtığına dikkat çeken Tokdemir, “Atık teknelerinin olmasının yanısıra atık alım tesislerinin açılması da gerekmektedir. Resmi kurumlardan alınabilecek izinler doğrultusunda ve tarafımıza tahsis edilebilecek bir kıyı bölgesi bulunduğu takdirde atık alım tesisi kurmak için gerekli finansı sağlayacağız.” diye konuştu.

Törene katılan İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ise oda üyesi Aydan Denizcilik’e, böyle güzel bir yatırımı İzmir’e kazandırmasından ötürü teşekkür etti. Öztürk ayrıca etkin olarak gemilerden atıkların toplanması konusunda bilgi ve bilinç düzeyinin atrtırılması gerektiğini, bu konuda dökümanlar hazırlanabileceğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.