Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'de 4. Basmane Günleri başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Konak Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 4. Basmane ve Çevresi Tarih, Kültür, Sanat ve Arkeoloji Günleri başladı. 25 Ekim 2014'e kadar sürecek etkinlikler kapsamında tarihi semt, birçok sergi, panel, söyleşi...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2014 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2014 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir'de 4. Basmane Günleri başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Konak Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 4. Basmane ve Çevresi Tarih, Kültür, Sanat ve Arkeoloji Günleri başladı. 25 Ekim 2014'e kadar sürecek etkinlikler kapsamında tarihi semt, birçok sergi, panel, söyleşi ve atölye çalışmasına evsahipliği yapacak. İzmir'in tarihi semti Basmane’nin geçmişine ışık tutan mekanları günyüzüne çıkacak.

Agora Kazıevi önünde toplanan İzmirliler, Roman Bandosu eşliğinde açılış töreninin yapılacağı Basmane’deki Agios Voukolos Kilisesi’ne yürüdü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı temsilen Başkan Vekili Nükhet Akyıldız’ın öncülük ettiği kortejin geçişi sırasında, çevredeki esnaf ve diğer vatandaşlar da alkışlarıyla coşkuya ortak oldu. Küçük bir Basmane turu şeklinde geçen yürüyüş sırasında, Basmane Günleri kapsamında sanatseverlerin beğenisine sunulan sergiler de açıldı. Sinyora Sinagogu, Manisa Akhisar Oteli, Eski Türk Evi, Emir Sultan Türbesi, Kadın Müzesi, Basmane Semt Merkezi, Eski Emniyet Oteli, Altınpark Kahvehanesi ve Tarihi Basmane Garı gibi semtin birçok önemli mekanında kurulan sergilerin açılışını, Başkan Kocaoğlu ve beraberindeki heyet birlikte yaptı. Sergi sahiplerine ayrıca katılım belgesi ve plaket verildi.

Kortej yürüyüşünde olduğu gibi Agios Voukolos Kilisesi’nde düzenlenen açılış törenine de vatandaşların ilgisi yoğundu. Restorasyonu Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılarak kültür merkezi olarak hizmete sokulan tarihi kilisedeki törenden önce İzmir'in 8 bin 500 yıllık tarihini anlatan, “Smyrna'dan İzmir'e 8500 Adım” adlı oyun sahnelendi. Açılış konuşmasını yapan Konak Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Vekili Akyıldız, Konak Belediyesi olarak tarihi varlıkların yaşatılarak korunması için çalıştıklarını söyledi. Basmane’nin adeta bir açıkhava müzesi olduğunu dile getiren Akyıldız, “Basmane ve çevresinin yaşatılarak korunması ve kentimizin uluslararası tanıtımlarda odak noktalarından biri olması, tüm İzmir için önem oluşturuyor.” dedi. Başkan Kocaoğlu da Basmane Günleri'nin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, tarihe sahip çıkan bir yerel yönetim olduklarını söyledi. Kocaoğlu, “Basmane Günleri ile farkındalığı arttırarak, dünya insanlarının dikkatini buraya çekmek istiyoruz. Bu kentte tarih bilinci, bu tür etkinliklerle gelişecek. İzmir bunu kendi gücüyle başaracak.” diye konuştu.

BÜTÜN İZMİRLİLER DAVETLİ

4. Basmane Günleri kapsamında tarihi semtin farklı noktalarında bir hafta boyunca sergi, panel, söyleşi ve atölye çalışmaları yapılacak. Önemli tarihçi, yazar, gazeteci, şehir gözlemcisi ve akademisyenlerin misafir olacağı Basmane'de mülteci meelesinden arkeolojik kazılara, turizmden şehir dönüşümüne kadar sadece Basmane'yi değil, İzmir'i de yakından ilgilendiren pek çok konu masaya yatırılacak. 25 Ekim'e kadar sürecek etkinliklere katılmak isteyenler, Konak Belediyesi’nin resmi internet sitesinden bilgi alabiliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.