Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Metrosu’nun 650 milyonuncu yolcusuna sürpriz yapıldı

15. yılını kutlayan İzmir Metrosu’nun, aynı zamanda 650 milyon yolcu sayısına ulaşması sebebiyle Fahrettin Altay İstasyonu’nda sürpriz bir tören düzenlendi. Her şeyden habersiz metroya binmek üzere turnikelerden geçen ev hanımı İlknur...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2015 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2015 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15. yılını kutlayan İzmir Metrosu’nun, aynı zamanda 650 milyon yolcu sayısına ulaşması sebebiyle Fahrettin Altay İstasyonu’nda sürpriz bir tören düzenlendi. Her şeyden habersiz metroya binmek üzere turnikelerden geçen ev hanımı İlknur Haşlamacı, bir anda çalan alarmlar, atılan konfetiler ve alkışlar eşliğinde 650 milyonuncu yolcu olduğunu öğrendi. Kısa süreli şaşkınlık yaşayan Haşlamacı’ya durumu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu açıkladı. Çok şaşırdığını ve mutlu olduğunu dile getiren talihli yolcunun ödülü ise bir yıl boyunca metrodan ücretsiz faydalanma hakkı oldu.

22 Mayıs 2000 tarihinde 10 istasyon ve 45 araçlık filo ile hizmete giren İzmir Metro A.Ş., 15. yılını geride bıraktı. Bu sürede giderek büyüyen ve bugün 17 istasyonda toplam 87 araçlık filo ile hizmet veren İzmir Metrosu’nda günlük yolcu sayısı ise 20 binden 350 bine yükseldi. Halen 20 km. hatta hizmet veren İzmir Metrosu’nun çekerleri, 15 yıl içinde 20 milyon km.’nin üzerinde yol katetti. Dünyanın çevresinin 40 bin km. olduğu düşünüldüğünde İzmir Metrosu, 15 yılda dünya çevresinde 500 kez tur atmış oldu.

Başkan Kocaoğlu, İzmir Metrosu’nun 15. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Fahrettin Altay İstasyonu’nda açılan “Dünden Bugüne İzmir’de Raylı Sistemler” isimli fotoğraf sergisini de gezdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.