Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Barosu Başkanı Pekdaş CHP'den aday adayı oldu

İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, CHP’den Konak Belediye başkan aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Konu hakkında konuşan Pekdaş, “Aday adayıyım. Görevimden istifa ettim, çünkü Seçim Yasası bunu söylüyor. Kamu kurumu niteliğindeki...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, CHP’den Konak Belediye başkan aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Konu hakkında konuşan Pekdaş, “Aday adayıyım. Görevimden istifa ettim, çünkü Seçim Yasası bunu söylüyor. Kamu kurumu niteliğindeki meslek odalarında görev yapan insanlar, aday olmak için görevlerinden ayrılmak zorunda ama bakanların görevlerinin başında aday olmalarını mümkün kılan ortamda girilen yerel seçimde bizlerin sorunları farklıydı. Bu yarışı yerelin belirlediği, yerelin ihtiyaçlarının konuşulduğu, yerelin söz sahibi olduğu bir seçim olmaktan çıkaran hükümete karşı, benimki hükümetin hukuka aykırı uygulamalarına, adaletsizliğine karşı hukukun üstünlüğü mücadelesi çerçevesinde yapılmış bir adaylık başvurusudur.” dedi.

Adaylık ve projelerle gelmediğini ifade eden Pekdaş, “Ben bir şeyler vaat etmek, projelerimi hayata geçirmek için değil, birlikte üretmek, birlikte yönetmek, Konak’ta hukukun üstünlüğünü, adaleti ve vicdanı gerçekleştirmek için adayım. Yerel ihtiyaçları birlikte çözeceğiz, birlikte tespit edeceğiz. Biz şehri birlikte güzelleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

Bu arada baro yönetimi, biraraya gelerek yeni bir başkan belirleyecek. Sema Pekdaş’ın yerine, başkan yardımcılığı görevinin yanısıra İzmir Büyükşehir davasında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun avukatlığını da üstlenen Ercan Demir’in geleceği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.